Cabana de la Reșca a fost ridicată special pentru fostul dictator, care venea aici în sezoanele de vânătoare şi rămânea peste noapte. Venea însoţit de Elena Ceauşescu însă dormeau în camere separate. Acum, dacă vrei să dormi în patul lui Nicolae Ceauşescu trebuie să scoţi din buzunar 1.200 de lei. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a aflat toate detaliile. (CITEȘTE ȘI: AM PĂTRUNS ÎN CASTELUL BÂNTUIT DE ”UMBRA DRACULUI”)
De când cabana a intrat în circuitul turistic poate fi închiriată, dar nu sunt prea mulţi cei care vor să petreacă o noapte aici, în camera fostului dictator pentru că, spun autorităţile locale, nu există un restaurant sau alte locuri de vizitat care să-i încânte pe turişti. Cabana are 12 camere, dintre care două dintre dormitoare au aparţinut soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu.
Lucrurile au rămas intacte în camera lui Nicolae Ceauşescu. Covoarele ţărăneşti, patul cu baldachin şi scaunul din lemn, unde îi plăcea să stea, lângă şemineu. De toate aceste vizite în pădurea Reşca, care se întinde pe o suprafaţă de peste 2000 de hectare, îşi amintesc localnicii. Mai ales foştii membri de partid, care erau prezenţi aici de fiecare dată. (VEZI ȘI: POVESTEA OLTENILOR CARE SAPĂ DUPĂ COMORILE ROMANE COT LA COT CU BELGIENII, LA REȘCA)
Complexul de vânătoare Reşca a fost construit în anii 1978-1980, având o suprafaţă construită de circa 900 de metri pătrați, fiind compus din trei corpuri de clădire: o vilă P+1 în stil rustic montan cu influenţe olteneşti ce cuprinde patru dormitoare, două băi, o sufragerie cu şemineu, o bucătărie; un al doilea corp care cuprinde o sală de mese de circa 50 de metri pătrați, o sală de conferinţe de aceeaşi suprafaţă, o bucătărie, şase dormitoare, trei băi şi un grup sanitar dublu, distinct, ce deserveşte sala de mese şi pe cea de conferinţe; al treilea corp este constituit din patru camere dotate cu grupuri sanitare proprii. (VEZI ȘI: Ceaușescu și blestemul cerbului alb)
Pentru un preţ nu foarte mare poţi dormi chiar în patul lui Ceauşescu. E vorba de Cabana Bulvanu, casa ţărănească, aşa cum îi plăcea dictatorului s-o numească, din pădurea Reşca. Aici fostul preşedinte venea, îşi amintesc localnicii, şi de şase ori pe an, să vâneze cerbi lopătari şi mistreţi. „Nu era nicio cameră fără trofeu“, spun oamenii locului despre ceea ce a dispărut în timp, astăzi astfel de urme ale partidelor de vânătoare fiind păstrate doar în sala de mese.
Deşi preţul este modic, spun angajaţii de la Direcţia Silvică, nu se prea înghesuie turiştii. Ultimii au venit aici acum câteva săptămâni, doar să facă un grătar, pentru care au plătit 300 de lei chirie. (VEZI ȘI: CE ASCUND TUNELURILE SECRETE DE SUB FOCŞANI)
“Ca destinaţie turistică, Cabana Reşca este introdusă în circuitul turistic şi oferă servicii la preţul de 1.200 de lei pe noapte. Cabana este compusă din patru camere plus anexele, asta însemnând patru garsoniere şi încă patru dormitoare cu baie comună”, explică, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, Georgel Pârvu, şeful ocolului silvic Caracal.
Autorităţile locale fac acum demersuri să o ia în administrare şi să facă aici un restaurant, chiar o grădină botanică pentru a atrage turiştii.
Cabana de la Reșca este o vilă țărănească cu etaj construită din lemn. Decorațiunile sunt în stil rustic, cu covoare țărănești, obiecte de ceramică tradițională.
Locul a avut inițial destinația de cabană de vânătoare pentru Nicolae Ceaușescu, după 1989 fiind preluată de Ministerul Silviculturii de atunci, ulterior ajungând în administrarea Direcției Silvice Olt. (NU RATA, AICI: Povestea celui mai experimentat pilot militar din România)