Povestea bucatarilor canibali din Centrul Vechi! Bucurestenii vorbesc despre placinte cu carne de om servite clientilor!
Mitul urban s-a nascut la inceputul secolului trecut, cand in zona celebrului local Hanul lui Manuc s-a deschis una dintre cele mai grozave patiserii ale epocii.
Tot Bucurestiul se aduna acolo sa se infrupte din delicioasele placinte, iar proprietarul patiseriei a evitat intotdeauna sa spuna reteta lor. Asta a dat nastere unor speculatii sangeroase.
“Materia prima”, procurata cu o toaleta capcana
Din folclorul urban aflam ca ingredientul secret ar fi fost chiar carnea de om, care conferea produselor un gust unic in Bucuresti.
Materia prima era selectata pe spranceana, fiind preferate doar persoanele supraponderale. Se spune ca in zona cu pricina exista un WC public, care avea un fund fals, iar persoanele dolofane activau trapa si cadeau intr-un beci. Acolo, victimele erau omorate, transate si tocate, ca mai apoi sa fie servite bucurestenilor.
Ca sa intareasca si mai mult legenda, locuitorii zonei spun ca in acea vreme zeci de persoane au fost raportate disparute.
CITESTE SI
Mit sau adevar? CANCAN.ro a cercetat legenda orfelinatului bantuit din Centrul Istoric al Capitalei!
Legenda placintariei inlocuita cu un restaurant “special”
In anii ’80, un alt mit a facut inconjurul Bucurestiului: tot cu carne de om servita la restaurant…
Este vorba de restaurantul Budapesta, unde se spunea ca se serveau organe umane, mai exact ficat, provenit chiar de la la Institutului National de Medicina Legala. (Sursa foto efemeride.ro) (A.S.)
This browser does not support the video element.