Povestea brasoveanului care a avut 220 de kilograme: a vrut sa se sinucida, dar muzica l-a salvat!
Marian Oprea este un exemplu de vointa! La 31 de ani, barbatul a reusit sa slabeasca 100 de kilograme intr-un an de zile, dintr-un total de 220 de kilograme, dupa o operatie de micsorare a stomacului, realizata la Spitalul Sfantul Constantin din Brasov. Practic, aceasta a fost pentru el a doua sansa la viata, dupa ce gandurile lui i s-au intunecat foarte rau din cauza mai multor tentative esuate de slabire.
„Sunt o fire luptatoare si am constientizat ca abandonand lupta cu miscarea, abandonam lupta cu viata. De aceea nu am renuntat la serviciu, desi imi era foarte greu cu deplasarea (dupa 200 m de mers pe jos, aveam nevoie de cel putin 5 minute odihna fizica) si am continuat sa aleg miscarea posibila atat cat organismul imi permitea. Numai gandul ca nu voi mai putea niciodata sa merg in cazul unui abandon ma ucidea mintal.
Inainte de operatie am avut putine persoane alaturi de mine (parintii si un foarte bun prieten, Mircea). Ei m-au sustinut foarte mult moral, in conditiile in care intrasem intr-o depresie la un moment-dat si ma aflam chiar la limita de a abandona lupta cu viata”, a declarat brasoveanul.
Marian a povestit pentru Cancan.ro ca inainte de operatie meniul lui a fost asemanator cu cel al unui individ slab, problema lui fiind de fapt… o mostenirea genetica.
„Am incercat diferite diete, internari in spitale, inca din copilarie, dar fara rezultate (doar de moment). Dupa interventie pot spune ca in primele luni am invatat sa mananc din nou. In prezent consum aproape orice aliment, desigur exista unele interzise pe viata, altele cu restrictii. Nu sunt o persoana gurmanda si nici pofticioasa, si asta ma ajuta sa rezist tentatiilor.
Nu am consumat mancaruri si produse fast-food nici inainte de interventie, nici dupa interventie. Nu sunt adeptul si nici nu am fost adeptul produselor de cofetarie si dulciurilor. In prezent am un meniu divers, consum carne, fructe, legume, ciorbe, supe, pireuri, lactate, branzeturi etc. Bauturi: cafea, ceaiuri, sucuri naturale, nu consum alcoolice. Cateodata imi fac si cate o pofta, mananc prajituri sau feliile de tort de la evenimente”, recunoaste Marian, amuzat.
A mai fost ceva insa foarte important, care i-a dat sperante barbatului!
„Muzica o am in sange inca din primii ani de viata. mama a fost solist-vocal inca din liceu, a participat la o editie a festivalului „Floarea din gradina” prin anii 70, tata a cantat la chitara, iar in familia noastra petrecerile erau intretinute de muzica traditionala cantata de parintii mei. Din pacate, parintii au abandonat muzica fiindca in anii comunismului nu se castiga bine din aceasta meserie, si au ales sa lucreze la stat, mai exact au devenit cfr-isti. In anii adolescentei mele, la discoteca din Bod, din Brasov, un patron de local, m-a invitat sa-mi arate aparatura si asta m-a impresionat si in acelasi timp am fost foarte interesat de tot ce inseamna aceasta frumoasa arta muzicala.
Multi spun ca nu e mare lucru sa pui doua piese si sa le mixezi, si poate ca au dreptate, dar cel mai important pentru un dj este atmosfera pe care o creeaza, iar atunci cand lumea se distreaza pe muzica pusa de el, asta ii aduce satisfactie maxima. Din adolescenta nu am mai cochetat cu muzica, nu am avut ocazia de a cunoaste vreun dj, si poate ca nu mi s-ar fi oferit ocazia sa patrund pe piata. Insa dupa operatie, si o spun cu toata gura si din toata inima „M-AM NASCUT A DOUA OARA”, a mai povestit Marian.
Barbatul doreste sa urmeze cursurile unei scoli de DJ din Brasov, sa obtina un atestat si sa devina profesionist!
(M.A.)