An bun pentru cultura de afine din Dolj. Producătorii spun că, spre deosebire de 2020, când vremea rea şi grindina au distrus jumătate din fructe, acum cultura arată foarte bine şi vor scoate şi 5.000 de kilograme la hectar. Zilele trecute, 300 de zilieri au cules tone de fructe. Acestea vor ajunge în Germania şi apoi, de acolo, în supermerketurile din întreaga lume.
Povestea afinelor din județul Dolj, cultivate în solurile nisipoase din Ostroveni, a căpătat contur în anul 2018. Cel care a implementat proiectul se așteaptă ca, de pe cele 60 de hectare de teren, pe cât se întind plantaţiile din Ostroveni, judeţul Dolj şi Ianca, judeţul Olt, să scoată sute de tone de fructe.
Piața de desfacere nu este o problemă, pentru că întreaga cantitate va ajunge în Germania, acolo unde deja cumpărătorul a plătit pentru aceste fructe.
„Suntem în plină campanie de cules. Producţia de anul acesta este bună, este în cote, cu un fruct de calitate. Nu am avut nicio problemă. Am intervenit cu personal suficient să putem scoate mai repede producţia”, spune Ionel Simion, manager proiect.
(VEZI AICI: CULTIVATORII DIN DĂBULENI AU AJUNS SĂ VÂNDĂ CELEBRII PEPENI LA PREȚURI DE NIMIC)
Producţie de afine din 2021 este de 5.000 de kilograme la hectar, iar toată marfa va ajunge în Germania.
Pentru că vorbim de peste 60 de hectare de cultură de afine, forţa de muncă trebuie să fie numeroasă. Acum câteva zile, de exemplu, au venit 300 de oameni la cules. Pentru fiecare dintre ei producătorul plăteşte 139 de lei în fiecare zi.
Ultima producţie va fi recoltată, potrivit, reprezentanţilor firmei care administrează cultura de afine, la sfârşitul lunii iulie.
(NU RATA: PEPENII DE DĂBULENI, TOT MAI PUȚINI. FERMIERII PREFERĂ SĂ CULTIVE CĂPȘUNI ȘI MAZĂRE)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.