Poveste sfâşietoare! Scrisoarea unui prizonier de război pentru soţia sa, livrată după 76 de ani! Ce s-a întâmplat cu biata femeie

Publicat: 09/07/2023 | 10:02
O scrisoare a ajuns la destinatar după 76 de ani / foto: Pixabay

După 76 de ani, o scrisoare plină de emoție a ajuns, în sfârșit, la destinatar. Din păcate, a fost mult prea târziu pentru doi soți care abia așteptau să se revadă și să știe unul de celălalt. Povestea de iubire s-a încheiat cu un final nefericit.

O scrisoare trimisă de un prizonier de război din Cheshire, Marea Britanie, la data de 17 august 1947, a reușit să ajungă în cele din urmă la destinatar. Bărbatul i-a scris câteva rânduri soției sale din comuna Viscri, Brașov. La acea vreme, autorul își dorea ca sentimentele și gândurile sale să ajungă la femeia pe care o iubea, de care fusese despărțit fără voia sa.

CITEȘTE ȘI: Povestea ireală a unei tinere care a trimis o scrisoare unui deținut. Ce s-a întâmplat la doar câteva luni distanță: „Nu știam la ce să mă aștept”

O scrisoare a fost livrată la destinatar după 76 de ani

După o lungă așteptare, de 76 de ani, scrisoarea a găsit în cele din urmă calea către destinatar, pe data de 4 iulie 2023. Mult prea târziu. Atât expeditorul, cât și destinatarul nu mai sunt în viață.

În toți acești ani, femeia a așteptat cu nerăbdare vești de la soțul ei, plecat în război, sperând că se vor revedea într-o bună zi. Din păcate, revederea nu a mai avut loc. Bărbatul a rămas în Marea Britanie, acolo unde și-a refăcut viața.

Cu toate acestea, femeia din Viscri nu l-a uitat niciodată pe soțul său și nu s-a mai recăsătorit.

„După ce tu îmi scrisesei că (….) vrea să se mute la tine, aș vrea să știu cum este, de fapt. Nu mai avem voie să mai luăm nimic. Am sperat la îmbunătățire. Acum dintr-o dată, iar un pas înapoi. Niciun om nu este bine informat. Chiar azi a spus fermierul că ar trebui să vii aici și să o aduci și pe nepoata.

Acum vreau să îţi povestesc ceva de aici. În ultimele zile a fost o caniculă cum nu a mai fost de mult timp. În ultima săptămână am recoltat grâu și ovăz. Am eliberat în 4 zile 22 de acri. Doi bărbați încărcau, alții doi descărcau. Fermierul tânăr conducea tractorul. Prin asta închei scrisoarea. Vă urez sănătate. Al tău soț și al vostru fiu de pe frontul îndepărtat”, este un pasaj din scrisoarea respectivă, notează Historia.ro.

VEZI ȘI: Şi-a abandonat fetiţa chiar în ziua de Paşte! Scrisoarea tulburătoare lăsată lângă bebeluş: „Mă numesc Enea. Mama mă iubeşte, dar nu mă poate creşte”