Un polițist din București a fost maltratat fizic de un individ diagnosticat cu HIV și hepatită, după ce agentul a mers să stopeze o petrecere în sectorul doi al Capitalei.
În timpul confilctului, polișistul auzea voci din grup care spuneau să fugă din preajma băiatului respectiv că este bolnav. Ulterior, ziua următoare, agentul a confirmat faptul că individul are HIV.
„Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria!”, este titlul materialului postat pe Facebook, semnat de polițistul posibil infectat, care, în prezent, este sub tratament preventiv la Institutul Național „Matei Balș”.
CITEȘTE ȘI: VIJELIE ÎN CAPITALĂ. Femeie rănită de un copac doborât de vânt, în sectorul 4
„Colegul meu de la volan a oprit echipajul și a coborât primul, eu am mai stat câteva secunde până să-mi pregătesc agenda și pixul. În acel moment de undeva de peste strada, se îndrepta către colegul meu un „#ceafălată” încordat, plin de tatuaje și pus pe făcut scandal. Ne-a întâmpinat cu clasicul (că așa îi vorbești unui om al legii într-o țară cu apa caldă). Și a continuat cu și altele greu de reprodus. A încercat să ne lovească cu pumnul. Pe colegul meu chiar l-a îmbrâncit, moment în care i-am pulverizat în fața stâlcita de bombardier, jumătate de tub de din dotare, care a avut efect mai mult la noi, decât la el (probabil el servea la micul dejun așa ceva). Se adunase lumea ca la bâlci și toți strigau să-l lăsăm în pace și să avem grijă că are HIV, hepatita și alte chestii care îți provoacă fiori”, povestește polițistul.
În timp ce oamenii legii cereau întăriri, bărbatul infectat l-a zgâriat de două ori pe mâini pe agent.
CITEȘTE ȘI: ANUNȚ. Klaus Iohannis: Din 15 mai devine obligatoriu portul măștii/ Se redeschide parțial comerțul/
„A venit momentul în care mi s-a confirmat de către vecini și familie faptul ca bombardierul chiar avea #HIV. Panică! Mă uitam la zgârieturi și simțeam cum mă lasă picioarele. De urgență la Institutul Matei Balș pentru investigații, luat sânge, consultat”, a mai dezvăluit agentul. Polițistul va urma un tratament în următoarele șase luni. „Eram pierdut, mă durea sufletul și mă gândeam la riscul care și în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi și neputință și speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-și petreacă noaptea în arest. Dar cum ultrajul nu este o faptă gravă și polițiștii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secție pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reținere care era obligatorie (într-o țară cu apa caldă), bombardierul plecând liber acasă fără măcar sa fie audiat”, mai scrie polițistul pe pagina Europol.
Cazul a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cercetările fiind continuate de procurori pentru ultraj.