Poliția Română a făcut anunțul. Modificările din Codul Rutier vor intra în vigoare de sâmbătă
Poliția Română a făcut un anunț pe rețelele de socializare, în care informează internauții de modificările din Codul Rutier, care vor intra în vigoare de sâmbătă. Telefonul ținut în mână de către șoferii aflați la volan este acum aspru pedepsit, după introducerea unei noi legislații. Pe lângă amendă, conducătorii auto vor rămâne fără permis timp de 60 de zile.
„La ultimele postări despre interzicerea utilizării telefonului mobil când conduceți sau chiar ținerea în mână al dispozitivului, majoritatea dintre voi ați înțeles că nu mai aveți voie să folosiți nici navigația…
1. Uite că se poate! Cum? Suport telefon pentru mașina.
2. Pai nu am voie sa îl butonez!
Șofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate!
3. Și când sunt singur în mașină?
Înainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta.
Deci se poate? #PolițiaRomână”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.
Internauții sunt împărțiți în două tabere, unii sunt pro, alții sunt contra a ceea ce a postat Poliția Română. „Fratele meu a fost amendat în Germania că a vorbit la telefon, aşa că trebuie să respectăm legea ,dar şi Poliția să nu vorbească la telefon. Unul pentru toții şi toți pentru unu, să fim mai buni uni cu alții. Vă doresc drumuri bune la toată lumea !!!/ Este puțin absurd ceea ce solicitați dumneavoastră. Eu cred ca în primul rând Politia Romana ar trebui sa acorde permisele de conducere în urma unui examen corect, în urma unei examinări corecte și obiective. Școală de șoferi se face complet greșit în ultimii ani.
Cursanții adoptă poziții nefirești la volan, stau cu pieptul în volan fără posibilitatea de a ține corect volanul și de a-l manevra. Parcările laterale și garările sunt executate incorect. Semnalizarea nu este folosită întotdeauna corespunzător, se semnalizează târziu sau deloc. Instructorii auto sar la bătaie în trafic dacă le atragi atenția. Exemplele pot continua însă mă opresc aici.
Folosirea dispozitivelor GPS (Waze) și a celor de taxi sau ridesharing sunt ultimele probleme din trafic ce pot sau nu cauza accidente. Consider ca dacă ai o pregătire corectă, dacă școală de șoferi a fost absolvită „pe bune” și ai un pic de experiență nu ar trebui sa ai probleme în a folosi waze-ul… Problema noastră este ca întotdeauna am încercat sa eliminam efectul fără a găsi cauza și a o remedia…„, sunt doar câteva dintre comentariile apărute la postare.