Dacă te-ai întrebat vreodată dacă ciorbele sau supele se păstrează bine la congelator, noi îți vom oferi răspunsul mai jos. Află ce alimente ai voie și ce nu ai voie să pui în congelator.
De multe ori facem multă mâncare și suntem nevoiți să o depozităm în frigider sau chiar în congelator. Pe lângă acest obicei, românii atunci când se duc la cumpărături au tendința de a cumpăra alimente extra și uneori, acestea se pot strica. Află ce poți păstra și ce nu în congelator sau frigider.
Ciorbele și supele pot fi păstrate fără probleme la congelator timp de trei și maxim până la șase luni. Acum că am aflat răspunsul la această întrebare, să vedem și ce alimente le putem depozita în congelator, scrie Goodhousekeeping.
Carnea se păstrează 3 luni în congelator. Astfel, vita și porcul „durează” 3 luni, în timp ce mielul se congelează doar 2 luni. Șunca, spre exemplu, se ține 2 luni, carnea la cutie, 3 luni, jambonul, 2 luni, puiul/curcanul, 3 luni, rața și gâsca, 3 luni, iepurele, 3 luni.
Peștele se congelează timp de 6 luni, iar fructele, în funcție de forma lor (congelate, piure, suc de fructe), între 6-12 luni. Legumele rezistă cel mai mult congelate, undeva la 12 luni. Roșiile și piureurile de legume se congelează 6 luni.
De reținut! Deși alimentele congelate pot fi păstrate perioade mai îndelungate, este important să fim atenți la faptul că perioada de păstrare a alimentelor nu este nelimitată.