Plătești o taxă dacă nu mănânci tot din farfurie! Regula impusă de un restaurant celebru

Publicat: 10/05/2024 | 15:00

Un restaurant din Viena a impus o regulă pentru clienții care vin să se bucure de deliciile culinare. Consumatorii trebuie să plătească o taxă, în condițiile în care nu mănâncă tot din farfurie. Aceasta reprezintă, însă, o măsură tot mai des întâlnită în anumite localuri, iar motivul este cât se poate de serios. Iată de ce există această taxare suplimentară!

La un restaurant din Viena se percepe o taxare suplimentară a clienților care nu termină toată mâncarea din farfurii. Este o măsură implementată și abordată de mulți patroni ai restaurantelor, din mai multe state europene. În condițiile în care consumatorul comandă un anumit preparat și nu reușește să îl consume în întregime, atunci va trebui să plătească câțiva euro în plus. Măsura are la bază un motiv serios.

Vezi și O ROMÂNCĂ DIN SPANIA A DEVENIT VIRALĂ PE TIKTOK GĂTIND CU ALIMENTE GĂSITE ÎN GUNOI

Taxă suplimentară pentru clienții care nu consumă toată mâncarea din farfurie

Un restaurant cu specific chinezesc din Viena, Austria, a introdus această măsură pentru toți clienții care îi calcă pragul. Cei care nu consumă întregul preparat vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară în valoare de 2 euro.

Este vorba despre un restaurant „mănânci cât poți”, însă nu este acceptată risipa alimentară. De exemplu, clientul care vine la bufet și își umple farfuria cu anumite preparate trebuie să le consume pe toate, pentru a nu plăti. Tot ce este în exces se va taxa suplimentar. De altfel, este o practică efectuată la vedere de restaurant, despre taxa suplimentară scriindu-se chiar în meniu.

Nu este primul restaurant care a adoptat o asemenea măsură, pentru a nu mai exista risipa alimentară. De pildă, exemplul a fost urmat și de un alt local din Elveția, arată Blick.

Vezi și NU E O GLUMĂ! ORAȘUL CARE INTERZICE ÎNGHEȚATA DUPĂ MIEZUL NOPȚII. MOTIVUL ESTE DE-A DREPTUL HALUCINANT

Risipa alimentară în România

Risipa alimentară a devenit o problemă și în România. În Uniunea Europeană, aproape 20% din totalul alimentelor produse se irosesc. Deși românii au venituri mici, în general, iar mâncarea a devenit mai scumpă, fenomenul de risipă alimentară nu a fost diminuată. Se estimează că un român aruncă aproape 75 de kilograme de alimente anual, la gunoi. În România, se aruncă la gunoi peste 2,5 milioane de tone!

Sursă foto: Pexels