Plăcinta de mere este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi și bucuria tuturor pofticioșilor! Cu toate acestea, puține gospodine știu că iese mult mai delicioasă atunci când este pregătită cu mere românești, căci acestea îi dau o savoare aparte.
Atunci când vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios sau pur și simplu ai chef să te răsfeți, plăcinta de mere este unul dintre cele mai ușoare preparate și unul bogat în savoare, dar și în calorii, așa că…cei care țin dietă să aibă mare grijă, căci nu se vor putea abține să nu guste!
Rețeta noastră de azi este una cu totul specială datorită faptului că avem de toate: și scorțișoară, dar și aluat făcut în casă, ceea ce face plăcinta de mere mult mai delicioasă.
150 ml lapte
300 grade zahăr
150 ml ulei
2 ouă
700 g făină
1 linguriță bicarbonat
200 g zahăr
2 kg de mere românești
2 linguri griș
1 lingură scorțișoară
Pentru pregătirea foilor de plăcintă, toate ingredientele se pun într-un castron și se amestecă bine, până se formează aluatul. Se lasă la „crescut” aluatul și se acoperă cu un prosop de bucătărie sau o folie.
Pentru umplutură, lucrurile sunt la fel de simple. Merele se spală bine și se dau pe răzătoare, se adaugă zahărul și se pune totul la foc mic, amestecând din când în când. Atunci când merele s-au îmuiat, se adaugă grișul și se amestecă bine, omogenizând compoziția.
NU RATA – PRĂJITURA CABANĂ. CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DULCE PE CARE AI MÂNCAT-O ANUL ACESTA! E DIVINĂ!
După câteva minute și după ce grișul este amestecat bine cu merele călite, se adaugă scorțișoara și se oprește focul. Aluatul se împarte în două și se întinde în tavă, după care se adaugă un strat consistent de mere și cealaltă foaie de plăcintă.
Se pregătește cuptorul pentru 30 de minute, la 200 de grade. Se servește caldă sau rece, după preferință. Unele persoane o mai servesc alături de o cupă de înghețată sau o limonadă proaspătă. Poftă bună!