Este o reteta foarte simpla si delicioasa de sarbatori! Incepeti cu merele: spalati fructele, curatati-le de coaja apoi dati-le prin razatoare. Scurgeti surplusul de zeama. Apoi ungeti cu ulei sau cu unt o tava de forma rotunda, asezati o foaie de placinta mai groasa pe mijloc si impaturiti-o pe margini. Presarati jumatate din cantitatea de mere, pudrati cu zahar si acoperiti cu o alta foaie de placinta. Acum puneti si restul de mar ras, adaugati inca putin zahar si pudrati si cu scortisoara. Acoperiti cu doua foi de placinta, ungeti cu unt si bagati la cuptor 40-50 de minute. Cand e gata rumenita presarati scortisoara deasupra si e buna de servit! In cazul in care nu dispuneti de foi de placinta, acestea se fac foarte simplu, amestecand toate componentele pentru aluat: dupa ce ati combinat ingredientele enumerate, lasati compozitia sa se odihneasca jumatate de ora apoi impartiti in patru bucati egale si intindeti-o in foi subtiri. Ingrediente: – 3,5 kg mere -200 gr zahar – scortisoara – o lingura de unt – foi de placinta (sau faceti un aluat din 500 gr faina, 1 ou, 1 pahar cu apa, 2 linguri ulei, un praf de sare)