După ce a deschis, în luna octombrie a anului trecut, un restaurant de un milion de euro în Capitală, cel mai mare lanț hotelier din România, PHOENICIA HOTELS, al cărui președinte este Mohammad Murad, ”reinventează” hotelul Lido! Recepția, la care au fost invitate nume de marcă din toate domeniile, a avut loc luni seara, chiar la hotelul ridicat în anii ’30. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă, în premieră, imagini cu noul hotel, după ce a trecut printr-un amplu proces de renovare.
În urma unui proces de renovare prin intermediul căruia s-a îmbinat eleganța perioadei interbelice cu ceea ce reprezintă confortul din ziua de azi, Lido este gata să-și primească turiștii, oamenii de afaceri sau, pur și simplu, pe cei care doresc să simtă ”vibrația” unuia dintre cele mai celebre hoteluri din România.
(CITEȘTE ȘI: PHOENICIA HOTELS A INAUGURAT MANDALOUN, RESTAURANTUL DE 1 MILION €)
Hotelul va fi clasificat la patru stele și va fi denumit Lido by Phoenicia. Are 115 camere, dintre care 18 apartamente. Dispune de două restaurante – Restaurant Lido şi Lido’s Brasserie & Bar, dar și de două săli de conferinţă, sală de fitness şi masaj.
Investiţia iniţială se ridică la cinci milioane de euro, urmând ca hotelul să beneficieze şi de un nou restaurant, centru Spa şi celebra piscină cu valuri amplasată în curtea interioară a hotelului.
Lido a fost deschis în luna august 1930, după un proiect al arhitectului Ernst Doneaud. Odată cu lansarea hotelului s-a inaugurat şi bazinul cu valuri, o noutate absolută pentru bucureşteni.
Celebrul bazin Lido, situat în spatele hotelului, avea o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, iar gresia şi faianţa erau de culoare albastră şi albă. Maşinăria care producea valurile şi toate instalaţiile bazinului au fost recondiţionate şi îmbunătăţite constant de-a lungul timpului. Pentru a păstra standardele de igienă, apa bazinului se schimba la fiecare două zile, iar în acest interval trecea printr-un circuit special care o încălzea, o filtra şi o dezinfecta, adăugându-i-se clor. Pe una dintre părţile ştrandului era instalat un ecran rulant, folosit pentru întreţinerea şi distracţia clienţilor. După ora 18.00, ştrandul şi terasa erau transformate în restaurant. Declanşarea periodică a valurilor şi reflectoarele de sub apă contribuiau la realizarea unei atmosfere răcoroase şi plăcute pe timpul verii, scrie adevărul.ro.
Termenul „lido“ se referă la un bazin de înot în aer liber şi la serviciile asociate cu acesta. De asemnea, se referă şi la un loc unde oamenii pot înota, face plajă sau pot practica sporturi nautice. Numele de „lido“ îşi are rădăcinile în Italia şi vine de la staţiunea Lido di Venezia, situată pe o plajă din zona Lagunei Veneţiei, unde au început moda băilor de soare, undeva prin secolul al XIX-lea.