Cei care trec prin Braşov n-au cum să rateze un nou local, care tocmai a făcut senzaţie printre iubitorii de mondenităţi.
Nici dacă ar vrea n-ar avea cum să îl rateze, pentru că e localizat în km 0 al oraşului şi e luminat din toate părţile, precum o cetate fortificată.
Cei carora le place sa iasa au un nou local iesit din comun în care pot să îşi savureze paharul aburind de prosecco. Doar că vor trebui să ajunga în Braşov, mai exact până în Piaţa Sfatului. Acolo, începând cu weekendul care a trecut şi-a deschis porţile Brasserie Luther Lounge. E locul care a reinventat renascentismul şi l-a făcut cool pentru cei care vor să demonstreze cât sunt de deştepţi, mai ales dacă au le-a placut istoria. Nici sufletele artistice nu au fost neglijate. De pe tavanul lounge-ului braşovean le-a făcut cu ochiul, în toată seara deschiderii, o pictură extravagantă care poartă semnătura designerului Mircea Schlotter, arhitectul cunoscut pentru creaţiile şi incursiunile sale aparte. Pictura de mărimi impresionante, cam la fel de mare cât suprafaţa localului, înfăţişează o luptă pe nori şi-un înger nud, care suflă într-o trompetă aurită.
Petrecerea de deschidere a ţinut probabil până când amatorii de mondenităţi, care au baut shot după shot, au început să dezbată picturile de pe pereţi. Sau până când s-au visat cum “cântă” la orga cu tarii din spatele barului. Potrivit istoricilor, acest loc, pe vremuri, gazduia întâlniri ale elitei Braşovului. Si atunci, oamenilor le placea să se bucure de-un pahar de vin şi să petreacă până mai tarziu, minus uitatul în smartphone-uri.
Sâmbătă, pe 20 februarie, au trecut pragul mai multi cunoscuti din protipendada brasoveana, dar nu numai.
Ideea localului a pornit, totuşi, din Capitală, şi are o însemnătate istorică în adevăratul sens al cuvântului. Asta pentru că spune povestea unei fabrici de bere – Luther, una dintre primele din România, pe care orice iubitor al cocktailului malţ şi hamei, care se respectă, o cunoaşte. Fabrica de bere Luther îşi punea piatra de temelie la o margine de Bucureşti, pe lângă moşia Grant, fiind înfiinţată de Erhardt Luther, care a adus tocmai din Germania cele mai senzaţionale reţete de bere.