Drumul județean dintre Beiuș și Stâna de Vale este finalizat în proporție de 80%. Din noiembrie 2023, românii vor putea să vadă întreaga lucrare, numită „Drumul Apusenilor”. Splendida șosea are șanse să fie mai spectaculoasă decât Transfăgărășan sau Transalpina.
„Drumul Apusenilor” promite să fie cea mai spectaculoasă șosea din România. Doar 20% mai este de lucru pentru a finaliza proiectul, dar până atunci, primul tronson poate fi accesat cu mașina. Șoseaua deschisă circulației are două benzi și șerpuiește dealul Caprei. Imaginea sa este superbă și va fascina șoferii, putând fi considerată ulterior chiar mai frumoasă decât Transfăgărășan.
„Leagă trei zone importante turistice din județ, vorbim de Stâna de Vale, Valea Iadului și limita cu județul Cluj, Valea Drăganului, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de turiști. Lucrările au început în 2019, în luna noiembrie, și termenul de finalizare era luna noiembrie, anul acesta, dar s-au încheiat cu trei luni înainte de termen”, a declarat Bianca Firezar, purtător de cuvânt CJ Bihor, despre șoseaua „Drumul Apusenilor”.
(CITEȘTE ȘI: Notă de plată fabuloasă pe Transfăgărășan. Cât a plătit un turist pentru produsele consumate: „Să mai mănânci în România..”)
Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, acre face legătura dintre orașele Năvodari din Gorj și Sebeș din Județul Alba. Traseul este cunoscut și ca „Poteca Dracului” și a fost folosit inițial de către pastorii din Mărginimea Sibiului, pentru a trece cu oile spre Țara Românească.
La momentul actual, Transfăgărășan este considerat a fi cel mai spectaculos drum din România. Supranumit și „Drumul printre noi”, măsoară peste 150 de kilometri și face parte din DN 7C, drum care începe din județul Argeș, sat Bascov și se intersectează cu DN1, între Sibiu și Brașov.
Printre obiectivele turistice pentru care este cunoscut Transfăgărășan se numără: Mănăstirea Curtea de Argeș, Cetatea Poenari, Valea lui Stan, Barajul Vidraru, Cascada Capra, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă, Hotelul de Gheață Bâlea Lac, Muzeul Etnografic Badea Cârțan, Statuia lui Prometeu.
Rămâne de văzut dacă Transfăgărășan își va menține locul și după ce va fi gata „Drumul Apusenilor”. Imagini cu șoseaua puteți găsi în GALERIA FOTO.
(CITEȘTE ȘI: Stâna Ștefanu de pe Transalpina a fost incendiată: ”Oamenii răi i-au dat foc și a ars din temelii”)