Peste 7.000 de părinți îi dau în judecată pe premier, pe ministrul Muncii și pe cel al Finanțelor pentru că refuză dublarea alocațiilor. Acțiunea civilă colectivă va fi deschisă săptămâna viitoare la Curtea de Apel București.
Curtea Constituțională a cnstatat că nu a existat niciun motiv de natură sanitară sau financiară la momentul în care, Guvernul, a decis să nu plătească alocațiile duble. În aceste condiții, Executivul ar putea fi dat în judecată de părinți pentru a primi banii retroactiv pentru toate lunile în care dublarea alocațiilor de fost suspendată. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 21 IULIE. S-A ÎNREGISTRAT UN NOU RECORD: 994 DE INFECTĂRI, ÎN ULTIMELE 24 ORE. BILANȚUL TOTAL A AJUNS 39.133)
„Împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanțelor, analizăm variantele pe care le avem la dispoziție și vom adopta o variantă care să ducă la creșterea alocațiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum”, a declarat Ludovic Orban.
„Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.