Peste 5.000 de credinciosi si 600 preoti au participat la pelerinajul de Florii din Capitala
Pelerinajul de Florii a inceput la Manastirea „Radu Voda”. Dupa slujba sfintirii stalparilor, pelerinii, purtand in maini icoane si ramurile de salcie si de finic, au plecat in procesiune spre Catedrala Patriarhala.
Procesiunea a fost deschisa de peste 600 de preoti din cele trei protoierii ale Capitalei si din cele doua din judetul Ilfov, imbracati intr-un vesmant de culoare galbena si avand in maini ramuri de finic, fiind urmati de aproximativ 5.000 de credinciosi. Pe traseul procesiunii au fost rostite rugaciuni si au fost intonate cantari.
O icoana reprezentand Intrarea Domnului in Ierusalim a fost purtata in procesiune de la Manastirea „Radu Voda” pana la Catedrala Patriarhala, unde a fost sfintita, la sfarsitul ceremoniei, de patriarhul Daniel.
Pelerinii s-au oprit la Biserica „Sfantul Spiridon Nou-Paraclis Patriarhal” si la Biserica „Sfanta Ecaterina”, Paraclisul Facultatii de Teologie din Bucuresti, unde au fost intampinati de preoti.
La Catedrala Patriarhala, pelerinii au fost intampinati de patriarhul Daniel. Dupa ce a rostit o rugaciune de binecuvantare a pelerinilor, patriarhul Daniel a vorbit, in cuvantul de invatatura, despre importanta si sensul pelerinajului crestin.
„Pelerinajul religios este o constanta a umanitatii. El are motivatii multiple si semnificatii spirituale profunde cand este trait intens si inteles corect. Pelerinii sunt oameni care doresc sa viziteze si sa venereze locurile sfinte biblice, mormintele martirilor, moastele sfintilor, icoanele facatoare de minuni sau locurile unde traiesc duhovnici smerieti. Pelerinajul adevarat este o multipla binecuvantare pentru persoane si popoare, mai ales cand devine raspuns la apelul-indemn: