Bilanţul global al cazurilor de coronavirus a trecut pragul de 40 de milioane. Iată care sunt regiunile cele mai afectate.
Experţii consideră că numărul real al cazurilor şi al deceselor este probabil mult mai mare, având în vedere deficienţele de testare şi potenţiale sub-raportări ale unor ţări.
Datele Reuters arată că au fost necesare doar 32 de zile pentru a trece de la 30 de milioane de cazuri globale, la 40 de milioane, comparativ cu cele 38 de zile necesare pentru a ajunge de la 20 la 30 de milioane, cele 44 de zile între 10 şi 20 de milioane şi cele trei luni pentru a ajunge la 10 milioane cazuri de la primele cazuri raportate în Wuhan, China, la începutul lunii ianuarie.
În ultima săptămână au existat în medie aproximativ 347.000 de cazuri în fiecare zi, comparativ cu 292.000 în prima săptămână a lunii octombrie, scrie Mediafax.
Statele Unite, India şi Brazilia rămân cele mai afectate ţări din lume. Cazurile de infecție cu coronavirus în America de Nord, Centrală şi de Sud reprezintă aproximativ 47,27% din cazurile globale.
Europa reprezintă în prezent peste 17% din cazurile globale și numeroase state au impus sau sunt în curs de a lua noi restricţii menite să oprească creşterea constatată odată cu debutul sezonului rece.
Iranul, ţara din Orientul Mijlociu cel mai afectată de coronavirus, a extins sâmbătă restricţiile din capitala Teheran, în timp ce numărul morţilor a crescut la peste 30.000.