Paul Nicolau, zis Pescobar, a primit un premiu important la un eveniment organizat de Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Ulterior, patronul de la Taverna Racilor a transmis un mesaj special prin care le-a mulțumit oficialilor pentru această distincție. Mai mult decât atât, el a povestit cum a început afacerea care acum a devenit un adevărat succes.
În această săptămână, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a organizat „Ziua Antreprenorului”. În cadrul evenimentului au fost premiate mai multe persoane din domeniul HoReCa, printre care și Pescobar.
Paul Nicolau este unui dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România. A reușit să atingă succesul cu lanțul de restaurante pe care îl conduce. În urmă cu un an, a avut de întâmpinat niște probleme, după o serie de controale ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
La acea vreme, inspectorii i-au închis câteva restaurante, însă Pescobar a rezolvat neregulile și a mers mai departe, iar acum munca i-a fost validată. Paul Nicolau a primit premiul pentru „antreprenor de top 2024”.
„Acest premiu validează cariera mea de antreprenor. Aici avem o scrisoare, cu niște cuvinte frumoase, din partea domnului ministru Ștefan Radu Oprea, căruia vreau să îi mulțumesc încă o dată. Mă simt super onorat că eu sunt printre antreprenorii anului 2024. Doamne ajută!”, a spus afaceristul în cadrul unui videoclip pe Instagram.
Chiar ministrul Economiei, Radu Oprea, a fost cel care i-a înmânat premiul lui Pescobar și l-a felicitat pentru că a revoluționat piața fructelor de mare și pe cea a restaurantelor. Cu această ocazie, patronul de la Taverna Racilor a povestit cum a pus bazele afacerii sale.
„Este un succes că mă aflu aici. Povestea a început în urmă cu 13 ani, cu 8.000 de lei împrumutați. Acum, datorită valului cu fructele de mare pe care m-am urcat și acestui personaj pe care l-am creat, Pescobar, pe care l-am declarat Regele fructelor de mare, am avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 19 milioane de euro, iar, anul acesta, vor fi 25 de milioane de euro”, a spus Pescobar, în cadrul evenimentului.
Pescobar își deschide o locație în hotelul lui Ștefan Mandachi, dar nu definitiv. Cei doi vor să pună în aplicare conceptul pop-up, unic în România. Mai exact, timp de o lună, Taverna Racilor se găsește și la Suceava în locația lui Ștefan Mandachi.
„Mersi că m-ai primit în casa ta, mersi că m-ai primit la hotel Mandachi și experimentul sună în felul următor: Taverna Racilor pop-up restaurant! Adică, pe scurt, vin cu tot ce am mai bun în companie, cu managerii mei, cu hostessele mele, cu Laviniile, cu Larisele, cu cei mai buni bucătari, cu toată lumea, cu meniul meu, cu produsele mele, cu tigăile mele, cu tot, tot…unde? la el (nr. Mandachi) la restaurant.
Practic, îmi dă cheile restaurantului lui, mi le-a dat, și este restaurantul meu, în ghilimele, pentru o lună de zile. O lună în care tot bucovineanul, tot moldoveanul, toată lumea va veni aici să mănânce și să aibă experiența Tavernei Racilor. Așa că, ne-am unit forțele (…)”, a continuat Pescobar.