Perla României din perioada lui Ceaușescu a fost acoperită de gunoaie. Fascinanta poveste a Tisei, localitatea fără magazin din Vâlcea
Mulți nu știu, dar acesta este locul de vis în care Nicolae Ceaușescu își găsea refugiul. Dictatorul și-a dorit întotdeauna ca acest loc să rămână ferit de ochii turiștilor, mai ales că ascunde peisaje de poveste. Din nefericire, în prezent, satul este o adevărată groapă de gunoi. Unde se ascundea Nicolae Ceaușescu atunci când voia să scape de responsabilități?
Atunci când voia să scape de responsabilități, Nicolae Ceaușescu se ascundea în satul Tisa, situat în apropierea Băilor Olănești, în județul Vâlcea. Acest cătun ascunde peisaje de poveste, doar că, din nefericire, a ajuns o groapă de gunoi în adevăratul sens al cuvântului. Dictatorul și-a dorit mereu ca acest loc să nu ajungă „destinație turistică”, fiind doar un refugiu pentru el.
Satul Tisa era situat foarte aproape de vila de protocol de la Olănești a lui Nicolae Ceaușescu. Dictatorul preferasă se refugieze aici, dar nu voia ca lumea să știe despre el. Fostul conducător al României a făcut tot posibilul ca acest loc să nu devină cunoscut în rândul străinilor care i-ar fi văzut potențialul turistic. Mai mult, pentru a avea mai multă discreție atunci când ajungea în satul Tisa, Nicolae Ceaușescu a hotărât să construiască aici un eliport.
Citește și: PERLA ANULUI LA SIMULAREA BACALAUREATULUI! CE A SCRIS UN ELEV DIN PRAHOVA, DESPRE NICOLAE CEAUȘESCU
Nicolae Ceaușescu a vrut să șteargă satul Tisa de pe harta României
Acum, peisajele de poveste care îl atrăgeau pe Ceaușescu au fost acoperite de gunoaie, a transmis un vloger, potrivit Fanatik.
„Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă, dar destinul satului Tisa, de lângă Băile Olănești, a fost altul. Astăzi, colțul acesta de rai, unde s-a construit și un heliport pe care ar fi trebuit să aterizeze elicopterul lui Ceaușescu, în decembrie 1989, pare uitat de lume”, a povestit vloggerul pe canalul său de YouTube, HaiLaDrum.
În prezent, în satul Tisa mai locuiesc doar câteva familii. Cu toate acestea, turiștii rămân fascinați de pădurile de fag din această zonă și peisajele de vis care sunt umbrite de munții de gunoaie aruncate la întâmplare.
Chiar dacă anii au trecut, satul a fost ocolit de inovațiile moderne. În Tisa nu se găsește nici un magazin și nici alte oportunități profesionale. Autoritățile ar putea dezvolta turistic această zonă, doar că ar fi nevoie de fonduri uriașe.
„Umbrele comunismului” sunt, încă, vizibile în satul Tisa: eliportul, stadion rural, „abandonate”, care fac parte din istoria locală.
Recent, Florin Barbu, ministrul Agriculturii, preciza că, în ultimii 17 ani, România a beneficiat de 41 miliarde de euro bani europeni din subvenţii, plăţi directe către fermieri sau pentru dezvoltarea satului românesc. În satul Tisa nu se vede, pare că nu a fost făcută nicio investiție.