Pericolul URIAS din farfuria romanilor! Se gaseste in TOATE alimentele si provoaca boala secolului!
Astfel, sarea fara iod a ajuns in afara legii, asemenea marfurilor de contrabanda vandute la coltul strazii!
Aproape toata sarea din Romania aflata la vanzare in Romania contine un procent de iod, fie ca e vorba de sare romaneasca sau de import. Introducerea iodului in sare a devenit obligatorie in 2002, printr-o hotarare de guvern, (HG nr.1904/2006, HG nr. 568/2002 dupa ce si in epoca dictatorului Nicolae Ceausescu s-a mai practicat experimentul introducerii iodului in alimentatie.
Masura se bazeaza pe anumite studii controversate, care aratau ca iodul ar contribui la eradicarea anumitor boli ale glandei tiroide. In realitate, ultimele cercetari arata ca acesta provoaca o maladie cumplita, cancerul! Vanzarea sarii fara iod sau refuzul de a introduce sare iodata in paine au devenit contraventii si se sanctioneaza cu pana la 10.000 de lei si inchiderea firmelor.
Se invoca combaterea afectiunilor tiroidei!
Sarea este poate cea mai des intalnit aditiv din alimente, variind in functie de conserve, fie ca vorbim de alimente de baza, aluate, muraturi si chiar prajituri! Introducem in organism zilnic cantitati uriase de otrava alba pentru simplul motiv ca toti producatorii de alimente, precum mezelurile si painea de exemplu, sunt obligati prin lege sa foloseasca exclusiv sare iodata.
Obligativitatea introducerii iodului in alimentatie, stabilita de lege, nu exista decat in Romania. Foarte neconcludenta este explicatia oficiala a cestei masuri Oficialii Ministerului Sanatatii sustin suntem o tara de hipotiroidieni, desi statisticile oficiale arata clar ca in Romania sunt inregistrati doar aproximativ 8.000 de hipotiroidieni in cateva zone clar delimitate din tara(persoane cu o actvitate mai scazuta a glandei tiroide).
“Asemenea experimente cu iodul supraadaugat in sare sau in apa au mai fost trei in lume. Un experiment pe un catun, altul pe o scoala si unul pe o mica insula din Australia. Niciun Guvern nu si-a permis sa faca un experiment pe o natiune intreaga”, spunea Pavel Chirila, directorul unei clinici oncologice.
Iodul a dublat cazurile de cancer
Potrivit unui studiu al Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – “Bio Romania”, din anul 2002, cand a inceput iodarea sarii, si pana in 2006, cazurile de cancer s-au dublat iar cancerul de tiroida, glanda care asimileaza iodul, a exploadat.
“Cancerul, in acesti patru ani si jumatate, a crescut de doua ori. Hipertiroidia a crescut de 5,6 ori. Ca sa dublezi numarul de cancere intr-o tara, pe propriul tau popor, mi se pare cinic”, a mai spus Chirila.
Exista un singur remediu: consumul de sare neiodata, din magazine naturiste. Produsele de acest gen, de multe ori provenind din cristalizarea sarii din apa de mare, specifica clar ca NU CONTIN IOD!
(Gabriel Constantinescu)