Recensământul este o ocazie inedită pentru ca infractorii să profite de persoanele care nu cunosc anumite detalii în ceea ce privește procedura la care sunt supuși. Astfel, în această perioadă, pericolul de a fi victimele unor infracțiuni este din ce în ce mai mare.
Infractorii stau la pândă și încearcă să descopere momentul ideal pentru a profita de naivitatea oamenilor. Aceștia se pot da drept organele competente care monitorizează cu adevărat populația României, iar într-un moment de neatenție vă pot fotografia buletinul și vă veți trezi cu credite uriașe în cel mai scurt timp.
CITEȘTE ȘI: CÂȚI LEI ÎNCASEAZĂ LUNAR UN RECENZOR DE LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI, ÎN 2022
Avocatul Artin Sarchizian a făcut o serie de declarații în ceea ce privește pericolele care pot apărea odată cu apariția unei persoane care presupune că este recenzor și care pătrunde în locuința voastră. Bărbatul susține că, la fel cum s-a întâmplat și în perioada în care măștile de protecție au devenit obligatorii, iar infractorii au profitat de asta pentru a da spargeri, același lucru se poate întâmpla și acum.
„Știm bine cum se deplasau cu masca pe față spunând, în momentul în care erau prinși, că respectau măsurile de protecție. Ei bine, altul era scopul. Așa că este posibil ca și acum să se speculeze momentul, să contacteze diverse persoane, să intre în casa persoanelor, în special a celor vulnerabile, care nu se pot apăra și practic să dea acele spargeri de care cu toții știm”, a explicat avocatul Artin Sarchizian la Antena 3.
VEZI ȘI: CE AMENDĂ POȚI PRIMI DACĂ NU COMPLETEZI CORECT FORMULARUL DE RECENSĂMÂNT
Una dintre soluțiile propuse de avocat este ca recenzorul să fie obligat întotdeauna să prezinte o legitimație valabilă înainte de a intra în casă. Chiar și așa, unii infractori pot falsifica aceste legitimații cu ușurință, tocmai de aceea ceste important ca fiecare cetățean să fie foarte atent la detalii în momentul în care primește în casă un străin.
„Haideți să fim serioși, câți dintre noi știm să verificăm aceste instrumente de siguranță și câți ne dăm seama dacă este vorba despre o falsă legitimație sau despre o legitimație reală?”, a mai adăugat avocatul.