Pericolul găsit în 6 șampoane folosite de milioane de români. Alertă majoră de la InfoCons

Publicat: 21/09/2024 | 11:54
Ce șampoane sunt periculoase? Foto: Freepik

Pericol în 6 șampoane pe care milioane de români le folosesc în rutina de îngrijire! Vă prezentăm lista completă. Se găsesc pe rafturile magazinelor de pe teritoriul Uniunii Europene. InfoCons a emis alerte majore! Nu sunt recomandate și pot dăuna sănătății umane! Ce ingredient poate provoca efecte adverse? 

Mulți producători își promovează produsele ca fiind miraculose pentru îngrijirea părului. Cu toate acestea, iată că unele dintre ele mai rău afectează podoapa capilară decât să îi aducă beneficii.

Sistemul european de alertă, InfoCons, a tras un semnal de alarmă! Toată lumea trebuie să stea departe de aceste produse de îngrijire!

Șampoanele respective nu numai că sunt ușor de găsit în magazinele din Europa, ci se pot comanda și de pe diferite site-uri, potrivit G4Media.ro

Șampoanele periculoase pe care milioane de români le folosesc

Este vorba despre 6 șampoane. Specialiștii au găsit în produsele respective ingrediente care sunt interzise atunci când vine vorba de produsele cosmetice.

Cu siguranță că v-am făcut curioși, așa că nu vă mai ținem prea mult în suspans și vă prezentăm lista completă cu șampoanele care dăunează grav sănătății. Acestea sunt: Kelemata, șamponul Pantene (Nature fusion lisci vitality), șamponul Schwarzkopf (Hair Repair capelli appesantiti), șamponul Elvive by L’OREAL PARIS, șamponul Clear (250 ml), care a fost promovat pentru persoanele care se confruntă cu pierderea părului, dar și șamponul Palmolive (Schampoo con perla e mandola).

Citește și: Produsul de la Pepco a fost retras de pe piață. Mare atenție: pericol pentru sănătate

Care este ingredientul periculps

Probabil că vă gândiți care este ingredientul. Potrivit specialiștilor, produsele respective conțin 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA).

Acest ingredient nu are ce să caute în produsele cosmetice. Pe lângă faptul că poate provocat sensibilizarea pielii, BMHCA poate afecta sistemului reproducător. Cu atât mai mult, acesta reprezintă un pericol mare pentru femeile însărcinate, asta pentru că poate dăuna sănătății fătului.

Există multe produse pe piață care fac mai mult rău decât bine din cauza ingredientelor. Specialiștii au retras numeroase cosmetice din magazine de-a lungul timpului.

Citește și: Ce a primit, de fapt, Laura din Iași, după ce a cumpărat un pachet de crenvurști de 9.70 lei, dintr-un supermarket