Pericolul din ouăle Kinder, preferatele copiilor din România. Ce conține, de fapt, desertul adorat de milioane de micuți din lumea întreagă
Ouăle Kinder sunt celebre în toată lumea, ele fiind adorate de toți copiii. Puțini știu, însă, ce conțin cu adevărat aceste îndrăgite dulciuri. În ciuda gustului lor delicios, ouăle cu surprize pot fi un adevărat pericol pentru sănătatea copiilor.
Ouăle Kinder și-au câștigat succesul pe parcursul anilor, devenind preferatele copiilor din întreaga lume. După cum se știe, dulciurile nu sunt prea benefice sănătății, astfel că părinții trebuie să fie foarte atenți la acest aspect. Este și cazul îndrăgitelor ouă Kinder, despre care puțini știu din ce sunt făcute și ce anume conțin.
Ce conțin ouăle Kinder, care sunt adorate de copiii din întreaga lume
Ouăle Kinder sunt produse de către compania Ferrero SpA, care a fost fondată de cofetarul Pietro Ferrero în anul 1946, în Alba, regiunea Piemont, Italia. Acesta a inventat o cremă de alune și cacao, care să poată fi întinsă pe pâine. Compania a cunoscut, însă, marele succes abia sub conducerea fiului lui Pietro, Michele Ferrero, care a preluat acțiunile firmei de la tatăl său. De-a lungul anilor, compania și-a extins gama de produse pe care le produce, însă Nutella este vedeta incontestabilă. Printre produsele de mare succes ale companiei italiene se numără și ouăle Kinder, care sunt adorate de copiii din întreaga lume.
În ciuda faptului că sunt delicioase, medicii nu recomandă consumul lor în mod regulat. Este și cazul celebrelor ouă Kinder, care conțin câteva ingrediente ce pot afecta pe termen lung sănătatea. După cum se poate observa pe eticheta de descriere a produsului, acesta conține cantități mari de zahăr și sare. Consumate pe termen lung, pot provoca probleme grave de sănătate.
Descrierea producătorului:
Specialitate crocantă pudrată cu cacao, în cremă de lapte (45%) și cremă de alune cu cacao (22%), cu o jucărie surpriză în interior.
Cantitate: 20g.
Alte informații:
Acest produs conține 17 ingrediente dintre care 15 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de daună.
– Calorii (100g): 555 kcal
– Grăsimi saturate (100g): 14 g
– Sodiu (100g): 0.121 g
– Carbohidrați (100g): 56.3 g
– Zaharuri (100g): 52.8 g
– Proteine (100g): 7.5 g
Atenție la următoarele ingrediente:
Sare, ingredient cu risc mediu de daună, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnică de clorură de sodiu. Tocmai conținutul de sodiu al sării este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumită cantitate de sare pentru a funcționa corect. Pe de altă parte, consumul excesiv de sare mărește cantitatea de calciu eliminată prin urină, ceea ce poate conduce în timp la apariția osteoporozei sau la scăderea rezistenței oaselor.
Zahăr, ingredient cu risc mediu de daună, carbohidrat prezent în plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai puțin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomandă un consum de zaharuri care să acopere nu mai mult de 10% din numărul total de calorii. Astfel, o dietă zilnică de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrați sub formă de zaharuri.