Pericol pe litoralul românesc, de Ziua Marinei. Ce au descoperit autorităţile pe ţărm
Descoperire periculoasă pe litoralul românesc! Ministerul Apărării Naţionale a anunţat marți, 13 august, că un obiect suspect, cel mai probabil o mină anti-desantare de tip YaRM, a fost găsit eşuat pe ţărm în zona Grindului Chituc, situată în nordul litoralului românesc.
Incidentul a fost semnalat în jurul orei 9:30, când Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a raportat prezența obiectului suspect. În urma sesizării, Forțele Navale Române au activat o echipă de geniști de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni de urgență.
Citește și: ARMATA, OBLIGATORIE ÎN ROMÂNIA? ANUNŢUL CARE I-A ÎNFRICOŞAT PE MULŢI
Un obiect eșuat a fost descoperit în nordul litoralului românesc
Marți, 13 august, Ministerul Apărării Naționale a raportat descoperirea unui obiect suspect în zona Grindului Chituc, la nord de litoralul românesc. Conform primelor evaluări, este vorba despre o mină anti-desantare de tip YaRM, care a fost adusă pe țărm de valuri.
După analiza fotografiilor realizate la fața locului, experții au identificat obiectul ca fiind, cel mai probabil, o mină anti-desantare de tip YaRM, folosită pe fluviu. Zona a fost imediat securizată și monitorizată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, pentru a preveni orice risc.
„Marţi, 13 august, Forţele Navale Române au activat o echipă de genişti de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni în zona Grindului Chituc, în urma primirii, în jurul orei 9.30, a unei sesizări din partea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, cu privire la un obiect suspect eşuat pe ţărm în această zonă. Din examinarea fotografiilor realizate la faţa locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare, de tipul YaRM”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării.
Intervenția geniștilor a avut loc conform procedurilor specifice, iar mina a fost distrusă în siguranță marți, la ora 12:50, potrivit informațiilor furnizate de Forțele Navale Române.
Aceste mine, utilizate în mod obișnuit în apă pentru a împiedica debarcările inamice, pot rămâne active ani de zile, prezentând un risc major pentru orice persoană care se apropie de ele. Autoritățile au securizat rapid zona și au trimis o echipă de geniști pentru a neutraliza pericolul.
Citește și: DRONE RUSEȘI, ÎN ROMÂNIA! ȘEFUL FORȚELE AERIENE UCRAINENE: „S-AU PIERDUT DUPĂ CE AU TRECUT GRANIȚA”
This browser does not support the video element.