Pensia frumuşică încasată de românii care nu au muncit nicio zi şi nu au cotizat la stat! Casa de Pensii acordă o sumă de necrezut pentru aceşti pensionari
Legea pensiilor este o poveste interminabilă în România! Pe lângă problemele din prezent, legate de banii din PNRR, există și o veste bună pentru români. Puțini sunt cei care știu că până și persoanele care nu au muncit nicio zi și care nu au cotizat absolut deloc la sistemul de pensii, încasează un venit minim garantat de la stat, considerat suficient pentru a supraviețui.
Sunt foarte multe exemple de categorii sociale care au contribuit extrem de puțin la sistemul de pensii, însă încasează în fiecare lună mii de euro, în timp ce alții care au dat bani către stat primesc sume foarte mici.
Punctul de pensie a ajuns la 1.785 lei
De la 1 ianuarie 2023, mai multe venituri au fost majorate, conform unei Ordonanțe de Urgență. Aceasta stabilește că punctul de pensie a ajuns la valoarea de 1.785 de lei, iar din 2024, această valoare va crește cu rata medie anuală a inflației, plus 50% din majorarea reală a câștigului salarial mediu brut. Documentul ordonanței de urgență explică detaliat toate măsurile prevăzute pentru anul 2023, de la creșterea punctului de pensie, la ajutoarele acordate de stat pentru cei cu venituri infime, inclusiv la plata facturilor de energie.
Românii care n-a muncit nicio zi vor primi 1.125 de lei de la stat
Astfel, valoarea punctul de pensie crește de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de la 1.586 lei, urmând ca din 2024, să crească cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. De asemenea, indemnizația socială pentru pensionari este stabilită la 1.125 lei și prevede acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii din sistemul public de pensii. În acest sens, chiar și cei care nu au muncit niciodată, vor primi o pensie în valoare de 1.125 lei, reprezentând pensia minimă garantată de către stat.
De asemenea, potrivit ministrului de Finanțe, în 2023 se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut rezultate deosebite la acțiunile sportive, internaționale și naționale oficiale, pentru elevi, studenți și cercetători. Pe de altă parte, chiar și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile din țară, cât și din afara țării, ba chiar și pentru cadrele didactice care i-au pregătit, conform Gandul.ro.