Pelerinii au plecat spre moaștele Sfintei Parascheva! Ce a văzut un copil din Voluntari când a ajuns

Publicat: 11/10/2019 | 11:17
Pelerinii au plecat spre moaștele Sfintei Parascheva! Ce a văzut un copil din Voluntari când a ajuns

În aceste zile, la Iași, are loc prăznuirea Sfintei Parascheva, fiind așteptați aproximativ 200.000 de pelerini. Joi noapte, 8000 de credincioşi s-au reunit la catedrala din Voluntari, iar de acolo au pornit în pelerinaj către capitala Moldovei pentru a participa la una dintre cele mai mari sărbători ale religiei ortodoxe.

La dispoziția pelerinilor au fost pus nu mai puțin de 165 de autocare, pelerinajul începând cu o slujbă care s-a desfășurat în faţa bisericii Sfânta Parasvheva din Voluntari. Mașinile au fost binecuvântate de preoți și au pornit, în timpul nopții, spre Iași.  Dar nu numai adulți participă la acest pelerinaj de o importanță spirituală covârșitoare. Zeci de copii trăiesc, la rândul lor, această experiență, iar unul dintre ei a scos în evidență – cu sinceritate infantilă dezarmantă – un amănunt care l-a impresionat.

Conform știrileprotv.ro, copilul respectiv a fost impresionat, în primul rând, de coada imensă pe care au format-o pelerinii.

Reporter: Ce ai văzut?
Copil: O coadă foarte mare.
Reporter: Ai stat multe ore la coadă?
Copil: Da.
Reporter: Şi ţi-a plăcut?
Copil: Da.
Reporter: Anul acesta ce vrei să vezi?
Copil: Biserica.

200 de mii de credincioși sunt așteptați, anul acesta, la Iași

Moaștele Sfintei Parascheva

În anul 1641 moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au ajuns la noi în țară. Începând din anul 1889, moaștele sale au fost mutate în Catedrala Mitropolitană din Iași. Creștinii de pretutindeni pot ajunge aici pentru a înălța rugăciuni pentru iertarea păcatelor lor și pentru sănătate.

Despre moaștele Sfintei Parascheva fac minuni. Credincioșii cred că acestea au puteri miraculoase, mulți credincioși mărturisind că s-au vindecat de boli grave după ce au mers să se roage și să atingă racla sfântă. Sfânta Parascheva este cunoscută ca fiind protectoarea celor care se confruntă cu probleme grave și a celor care nu își găsesc liniștea sufletească. Moaștele Sfintei Parascheva sunt păstrate la loc de cinste, într-o raclă din lemn de chiparos, care a fost realizată în secolul XIX, asta după ce racla originală ar fi ars.