Pediatrul Mihai Craiu a explicat într-un interviu recent cum ar trebui să reacționează și acționeze părinții atunci când copilul face febră.
Medicul avertizează că, în funcţie de simptome, o febră poate fi tratată şi acasă, dacă cerem sfatul medicului de familie prin telefon.
Excepție face situația în care simptomele sunt accetuate, caz în care, părinții nu trebuie să țină copilul acasă de teama noului coronavirus, ci să mergem cu el la Urgenţă.
„Depinde foarte mult de vârsta copilului şi de mărimea febrei. Dacă vorbim de un copil mic, preşcolar sau sugar, orice valoare mare de temperatură poate să producă convulsii febrile.
De aceea, este bine ca atunci când copilul face o valoare foarte mare, de 39 de grade sau mai mult, şi arată rău, adică nu se mai trezeşte, vomită continuu sau are dureri mari, trebuie neapărat să vină la Urgenţă.
Nu e cazul să aşteptăm. Uneori, aşteptatul poate să producă tragedii”, a atenţionat pediatrul Mihai Craiu.
Dacă are o boală obişnuită, asemănătoare celor pe care le-a mai avut înainte, atunci e prudent ca părinţii să sune doctorul de familie şi câteva sfaturi prin telefon ar putea să ducă la controlul bolii la domiciliu”, a explicat Mihai Craiu la ProTV.
Pediatrul le spune părinţilor care scot copiii afară să fie foarte prudenţi atunci când se întorc în casă. Iată ce trebuie să facă imediat cum am intrat în casă să aibă foarte mare grijă la pantofii copiilor:
„S-a dovedit că 50% din transmiterile accidentale în afara spitalelor în China au fost făcute prin tălpile pantofilor. Deci, părinţii care ies cu copiii mici afară să aibă mare grijă.
Când se întorc, să nu-i lase să-şi scoată ei încălţările, să le scoată părinţii, apoi să dezinfecteze tălpile şi mâinile şi apoi să intre în rutina dinăuntrul casei”, a atenţionat pediatrul.
Imagine de Pexels de la Pixabay