Patronul de la Colectiv este învinuit de ”Iadul din club” dar continuă să … Imaginile care vor ului România!
Pecetea infernului din Colectiv atârnă greu pe umerii a nouă oameni, acuzați de ceea ce s-a întâmplat în noaptea fatidică de 30 octombrie 2015. Unul dintre ei este Alin Anastasescu, acționar principal al clubului unde a avut loc cumplita tragedie în care au murit 65 de oameni. În vreme ce toți ceilalți inculpați în dosar s-au retras din afaceri, CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA l-a descoperit pe Alin Anastasescu foarte implicat în activitățile altor trei cluburi din București.
La începutul acestei săptămâni, pe 22 octombrie, s-a deschis un nou capitol în dosarul Colectiv. Procesul în care sunt judecate nouă persoane pentru incendiul din club, adică pentru moartea a 65 de persoane, a fost reluat de la zero după ce primul judecător delegat să se ocupe de caz și-a cerut pensionarea, la aproximativ un an de când a debutat procesul.
Aparent, toți cei acuzați s-au retras din afaceri sau chiar din funcții-cheie, cum a fost cazul fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care și-a dat demisia, chiar dacă nu din prima zi de la tragedie. Acuzațiile erau mult prea grave, iar expunerea publică mult prea mare…
Alin Anastasescu are, în continuare, activitate intensă în cluburi
Nu aceeași presiune pare s-o fi resimțit Alin Anastasescu, acționar principal al clubului Colectiv (n.r. ceilalți doi fiind Paul Gancea şi Costin Mincu). În teorie, acesta nu mai deține vreo firmă, doar că, în practică, activitatea lui este intensă în preajma, dar mai ales în interiorul a trei cluburi situate în centrul Capitalei.
CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA l-a întâlnit în timp ce făcea mai multe drumuri între aceste trei cluburi. Într-unul dintre episoade, Alin Anastasescu se „lupta” cu o cutie foarte mare, cel mai probabil conținând o instalație de sonorizare, pe care a cărat-o în interiorul localului.
Patronul de la Colectiv circulă cu o mașină de teren care valorează aproximativ 40.000 de euro și care pare că-l ajută mult în afacerile lui. Nu știm ce servicii oferă Anăstăsescu acestor cluburi, sau în cel fel este implicat, pentru că, în acte, patroni figurează alte personaje.
Spre deosebire de ceilalți doi acționari ai clubului Colectiv, care au făcut un pas în spate după tragedia din 2015, Alin Anastasescu pare că și-a văzut de preocupări în continuare, fără să se uite prea mult în gura lumii, și fără să fie prea speriat de acuzațiile aduse. El și-a reluat inclusiv viața mondenă, ziarul Libertatea publicând, anul trecut, poze cu el din timpul unei petreceri organizate într-un local din Herăstrău.
(VEZI AICI: CE S-A ÎNTÂMPLAT, DE FAPT, ÎN NOAPTEA GROAZEI, ÎN CLUBUL COLECTIV)
Acuzații de ucidere din culpă
Cei trei patroni ai clubului Colectiv, implicit Alin Anastasescu, sunt acuzați de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
La audierile de anul trecut, Anastasescu a susţinut în faţa magistraţilor, şi a zecilor de părinţi prezenţi în sala de judecată, că vina pentru tragedia din seara de 30 octombrie ar trebui să cadă şi pe organizatorii concertului.
„După semnarea contractului şi interzicerea clară de a folosi efectele pirotehnice în spaţiu, eu am părăsit incinta clubului, la acel moment ambele uşi ale containerului fiind larg deschise. Ţin să precizez că spaţiul dispunea şi de alte uşi de evacuare ce puteau fi deschise la cererea organizatorului şi fac referire la uşile originale ale containerului, care au fost deschise la evenimente anterioare. Inspectorii ISU care ne-au controlat au intrat pe aceeaşi uşă, au văzut pereţii, au văzut buretele şi tavanul fals de lemn. Au văzut în amănunt tot spaţiul”, a declarat acesta în 2017.
(VEZI ȘI: MESAJUL TULBURĂTOR AL MAMEI BARMANIŢEI DECEDATE ÎN COLECTIV)
Colectiv, cel mai mare dezastru din istoria post-decembristă a României
Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui local situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.
În urma incendiului din 30 octombrie, din clubul Colectiv, au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.
Un alt tânăr rănit în Colectiv și-a pus capăt zilelor, ducând astfel, într-un final, numărul victimelor la 65.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
This browser does not support the video element.