Patronii stației GPL din Crevedia au fost arestați preventiv. S-a pus sechestru pe averea fiului primarului din Caracal și a asociatului său
În urma exploziilor din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL din localitatea dâmbovițeană, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Pe lângă măsura arestării, Parchetul General a pus sechestru pe averea fiului primarului din Caracal și a asociatului său! Detaliile se regăsesc mai jos, în articol.
Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia, au fost arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile. Pe lângă această măsură care a fost dispusă de autorități, Parchetul General a decis punerea sub sechestru a averii fiului primarului din Caracal și a asociatului său.
Măsura arestării preventive a fost dispusă în cursul zilei de miercuri, 6 septembrie 2023. Tot în aceeași zi, Parchetul General a pus sechestru atât pe conturile bancare ale fiului primarului din Caracal și ale asociatului său, cât și pe case și zeci de imobile are societății comerciale. Firma pe care cei doi o patronează poartă denumirea de Flagas SRL.
Patronii stației GPL din Crevedia se află în arest preventiv pentru 30 de zile
Potrivit referatului cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, cei doi patroni ai stației GPL care a explodat pe 26 august 2023, au promovat, pe o perioadă de trei ani, „o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL”. Aceste operațiuni „au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități”.
Bilanț sumbru: 5 persoane au decedat, alte 54 au fost rănite, 6 case au fost distruse în totalitate și alte 77 de locuințe au fost distruse parțial
De asemenea, în referatul respectiv este menționat faptul că, în urma exploziilor de la Crevedia, cinci persoane au murit, iar alte 54 de persoane au fost rănite. Șase case au fost mistuite în totalitate de flăcări, iar alte 77 de locuințe au fost distruse parțial. Totodată, în ziua în care au avut loc exploziile de la Crevedia, echipamente de intervenție, autospeciale ale echipelor de intervenție și alte bunuri materiale au fost distruse.
„Faptele descrise au avut drept consecință decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aprox. 1 km”, se arată în referat.
Până la data de 6 septembrie 2023, 16 persoane au fost audiate în dosar. Este vorba despre persoanele care au suferit pagube materiale și morale în urma tragediei din 26 august 2023 de la Crevedia. În calitate de martori, au fost audiați 22 de oameni. Trei jurnaliști se aflau printre persoanele rănite în exploziile din localitatea din Dâmbovița.
„În urma verificărilor a rezultat că, în urma incendiului şi exploziilor succesive datorate acestuia produse în comuna Crevedia la data de 26 august, au fost lezate corporal 54 de persoane (40 de cadre din cadrul ISU, 2 jandarmi, 8 localnici şi angajaţi ai societăţii, un cetăţean nepalez, 3 reprezentanţi ai mass-media), care au fost internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, se arată în referat, arată hotnews.ro.
Au fost dispuse măsuri asiguratorii
S-au dispus măsuri asiguratorii din partea procurorului de caz, după cum urmează:
– Pentru firm Flagas SRL – măsura asiguratorie a sechestrului asupra:
- 5 imobile din județul Botoșani;
- 4 imobile din județul Călărași;
- 28 de imobile din județul Dâmbovița;
- 6 imobile din județul Giurgiu;
- 19 imobile din județul Ilfov;
- 1 imobil din județul Olt.
– În cazul unuia dintre patronii stației GPL din Crevedia – măsura asiguratorie a sechestrului asupra:
- 1 imobil din București;
- 7 conturi bancare.
– În cazul celui de-al doilea patron al stației GPL din Crevedia – măsura asiguratorie a sechestrului asupra:
- 7 imobile din București;
- 8 conturi bancare.
Pentru infracțiunea de distrugere din culpă care avut ca urmare un dezastru, așa cum se prevede în Codul Penal, se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 12 ani.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea, capturi video