Paştele vine cu scumpiri, regăsite în farfuria românilor. Noile preţuri la carne!
Carnea de porc se va scumpi din această lună cu până la 15%-30%, apreciază oficialii Asociaţiei Române a Cărnii . Preţul acestui produs se va majora din cauza creşterii exportului cărnii în ţările asiatice, înregistrată anul trecut. „Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, preţul mediu de achiziţie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 şi cu 12% mai mare faţă de 2015”, arată ARC.
Preţul pieptului de porc a crescut cu 40%, iar preţul jambonul a înregistrat o creştere de 25%, în ultimele 12 luni. „Conform datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie 2017, în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piaţa Cărnii se estimează că această creştere a preţului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a anului 2017, când va avea loc o stagnare”, spun reprezentanţii ARC.
Spata de porc va costa14-15 lei/kg, iar pulpa de porc fără os între 17-19 lei/ kg.