Nu mulți știu că, de fapt, pastele nu îngrașă! Îți prezentăm secretul care te învață cum să le consumi corect pentru siluetă. Ce a spus o nutriționistă despre nevoia organismului de carbohidrați? De ce se confruntă multe persoane cu kilograme în plus din cauza acestor produse?
Nu pastele îngrașă, de fapt! Kilogramele în plus se acumulează din cauza ingredientelor bogate în calorii pe care le adăugăm atunci când le pregătim: uleiul, brânzeturile consistente, parmezanul sau sosurile grele. Dacă sunt consumate de moderații și în combinații echilibrate, acestea pot fi o alegere gustoasă și sănătoasă.
În ultimii ani, pastele au devenit din ce în ce mai popuare printre români. Nu putem să nu aducem în discuție faptul că multe persoane preferă să înlocuiască preparatele grele, cum ar fi friptura de vită sau mâncărurile tradiționale din carne de porc, cu o porție de paste. În special variantele combinate cu legume sunt la mare căutare, fiind considerate o alternativă mai ușoară și mai gustoasă.
Este important de precizat faptul că un studiu recent realizat pe o platformă de livrări a arătat cât de mult îndrăgesc românii pastele. La noi în țară se comandă, în medie, aproximativ 3.000 de porți pe zi, ceea ce înseamnă 130 de porții în fiecare oră.
Lygia Alexandrescu, nutriționist, subliniază faptul că pastele pot fi incluse fără probleme într-o alimentație echilibrată, însă contează de care alegem și cum le preparăm.
„Da, categoric mâncăm paste, pentru că avem nevoie de carbohidrați. Măcar o porție din când în când, fără probleme, însă atenție la felul în care le alegem. Vom alege varianta de paste integrale sau paste din grâu dur”, a mărturisit Lygia Alexandrescu, nutriționist, potrivit Observatornews.ro.
Chiar dacă pastele sunt bogate în calorii și glucide, dacă sunt consumate în porții adecvate, acestea nu vor contribui la acumularea kilogramelor. Specialiștii recomandă să le includem mai degrabă la prânz decât la cină, asta pentru ca organismul să aibă timp să folosească energia furnizată de carbohidrați pe parcursul zilei.
Citește și: Ce este glicemia și care este legătura cu diabetul zaharat