Părinții se tem să-și trimită copiii la școală: ” Focarele de COVID-19 în şcolile din România vor fi inevitabile”
Noul an școlar începe pe 14 septembrie, însă, părinții se tem să-și trimită copiii la școală! Specialiștii și reprezentanții asociațiilor de părinți susțin că focarele de COVID-19 în şcoli vor fi inevitabile după începerea cursurilor.
”Izolare, unde? Astea sunt teorii foarte frumoase, dar, în practică, la 40% din şcolile noastre, mai ales în rural, este imposibil de respectat. Dacă sunt doi sau trei dintr-o clasă, îi bag în aceeaşi încăpere sau în 3 încăperi diferite? Că s-ar putea ca unul să aibă un simplu rinovirus de sezon şi altul să aibă un debut de COVID-19”, a declarat epidemiologul Geza Molnar, potrivit Mediafax.
”O parte dintre părinţi au copii care se află în categoria de risc sau părinţii se află în categoria de risc, iar pentru aceştia nu avem nici până în ziua de astăzi opţiunea de a nu-şi trimite copiii la şcoală. Cel puţin, la nivelul Bucureştiului, şcolile sunt pregătite pentru a face faţă unui asemenea scenariu, hibrid, unde o parte din copii pot merge la şcoală iar o parte pot urmări în timp real ceea ce se întâmplă la clasă. Avem o suprapopulare a unităţilor şcolare, iar scenariul verde este imposibil de implementat”, a spus și preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Eugen Ilea.
Coronavirus România, 2 septembrie
Până astăzi, 2 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 89.891 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 8.701 pacienți au fost declarați vindecați și 11.392 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 3.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 01.09.2020 (10:00) – 02.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 40 de decese (27 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.