Paradisul secret din Grecia în care peisajele par desprinse de pe planeta Marte. Galerie Foto
Grecia este una dintre destinațiile favorite de vacanță pentru milioane de turiști din întreaga lume. Un loc, însă, mai puțin cunoscut din această țară oferă peisaje ce par a fi desprinse de pe planeta Marte. Citiți în continuare unde se află această regiune de o frumusețe total aparte.
Grecia este o țară care oferă peisaje superbe, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care milioane de turiști aleg să viziteze această țară. Preveza este una dintre cele mai frumoase regiuni din Grecia, toți cei care ajung aici fiind de-a dreptul uimiți de unicitatea locului.
(NU RATA: Descoperă Frumusețea Bulgariei: Ghidul Complet de Călătorie)
Regiunea din Grecia cu peisaje ireale. Turiștii au impresia că au ajuns pe planeta Marte
Dealurile Kokkinopilos, care se situează în centrul regiunii Preveza, oferă peisaje de o frumusețe rară. Ele poartă acest nume datorită stratului de argilă roșie ce le acoperă într-o nuanță sângerie. Dealurile se află în apropierea lacului Ziros, iar vârfurile lor ating înălțimea de 150 de metri. În afara faptului că reprezintă un fenomen geologic deosebit, dealurile Kokkinopilos sunt un punct de interes arheologic excepțional.
Potrivit cercetătorilor, depresiunile care au creat acest peisaj datează încă din epoca preistorică. În plus, soarele și capriciile vremii și-au lăsat amprenta iremediabil, ele neputând fi șterse de-a lungul secolelor.
Nuanțele inconfundabile de roșu, oferite de argila ce alcătuiește solul, conferă unicitatea acestui loc. În timp, eroziunea provocată de ploi a creat formațiuni unice și un peisaj fabulos. Dealurile sunt presărate cu văi adânci, care sunt străbătute de o pădure deasă. La amiază este momentul cel mai prielnic pentru a vizita acest loc, deoarece atunci soarele scoate în evidență culoarea roșie, amintind de peisajele de pe planeta Marte.
În anul 1962, arheologul britanic Eric Higgs împreună cu profesorul grec de arheologie Sotirios Dakari au descoperit acest loc magic, în timpul săpăturilor pe care le efectuau în zonă. Mai multe detalii despre acest loc au fost făcute publice abia în anii 1991 și 1992, atunci când o echipă de arheologi americani a efectuat aici mai multe săpături.
Potrivit specialiștilor, majoritatea descoperirilor din regiunea Kokkinopilos provin din Perioada Paleolitică. Totuși, numeroase dintre acestea sunt legate și de Epoca Bronzului. Un topor de piatră datând de acum 250.000 de ani se numără printre cele mai importante artefacte descoperite în această zonă. Obiectul poate fi admirat îndeaproape la Muzeul de Arheologie din Ioannina.
Mai mult, un apeduct roman cu o lungime de 50 de kilometri străbate Kokkinopilos. Institutul de Geologie și Cercetare Minieră a inclus dealurile Kokkinopilos în rândul monumentelor naturale cu o semnificație geologică remarcabilă.