Panourile fotovoltaice, soluția ideală pentru românii care vor ,,facturi mai mici”. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o casă cu 3 camere
Facturile din ce în ce mai mari la energia electrică îi forțează pe români să găsească soluții prin care își pot reduce costurile. Panourile fotovoltaice reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni, montarea unui astfel de pachet pentru producerea propriei energii electrice având o mulțime de beneficii.
Instalarea panourilor fotovoltaice nu doar reduce costul facturilor, ci reprezintă o soluție inedită pentru amortizarea costurilor lunare și așa contribuim la un mediu cât mai sănătos. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru o casă cu trei camere și de ce factori trebuie să ții cont înainte de a lua o astfel de decizie. (CITEȘTE ȘI: CÂT COSTĂ PANOURILE FOTOVOLTAICE PENTRU O CASĂ CU 5 CAMERE. ÎN CÂT TIMP RECUPEREZI BANII)
Cât te costă să instalezi panouri fotovoltaice pentru o casă cu 3 camere
Persoanele care își doresc să aibă costuri mult mai mici la facturile de energie și optează pentru această variantă trebuie să știe că suma nu este deloc una foarte mică. Ținând cont de prețurile existente pe piață, costul unui panou solar pe metru pătrat oscilează între 600 și 800 de euro.
Desigur, sunt mai mulți factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi să instalezi panourile fotovoltaice. La un calcul aproximativ, pentru o casă cu doar 3 camere, prețul poate fi în jur de 6.600 de euro. Desigur, prețul oscilează în funcție de numărul de kilowați pe care îi consumi lunar, dar și de consumul electrocasnicelor din încăpere. (VEZI ȘI: ACEȘTIA SUNT „VAMPIRII ELECTRICI”. APARATELE ELECTROCASNICE DIN LOCUINȚĂ PE CARE TREBUIE SĂ LE SCOȚI DIN PRIZĂ. DEȘI SUNT ÎN STAND-BY, CONSUMĂ MULTĂ ENERGIE ELECTRICĂ)
Ce trebuie să știi dacă vrei să îți instalezi panouri fotovoltaice
Este important de reținut faptul că o astfel de instalație pentru propria locuință are o garanție de peste 25 de ani, iar costurile vor fi amortizate în timp.
Sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a lua această decizie. Locuința are nevoie de foarte multă lumină solară, de aceea este indicat să fie orientată spre sud, ci nu spre o zonă umbroasă, care împiedică lumină să genereze energie electrică.
De asemenea, înclinația acoperișului trebuie să fie între 15 și 45 de grade, iar locuința ta să fie cât mai ferită de clădiri înalte sau copaci care pot împiedica lumina să ajungă spre panouri.