Românii care trebuiau să plece astăzi către Antalya au așteptat ore întregi fără ca nimeni să îi anunțe ce se întâmplă cu zborul lor. Cei 180 de pasageri au fost asistați la preluarea bagajelor de cală și au fost conduși în zona publică a aeroportului din Otopeni, într-o sală de așteptare. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu zborul turiștilor?
Operatorul Aerro Direkt, care urma să efectueze un zbor charter pe ruta București – Antalya, cu decolare la ora 12.30, a anunțat anularea cursei, abia după 3 ore. Cei 180 de pasageri români au aflat detalii despre cursă, după mai multe amânări ale procedurii de îmbarcare.
„Cei 180 de pasageri au fost asistați la preluarea bagajelor de cală și au fost conduși în zona publică, într-o sală de așteptare, unde se pot întâlni cu turoperatorul. În această zonă, personalul CNAB le oferă în continuare asistență”, a anunțat Biroul de presă al CNAB.
Compania Aerro Direkt a achiziționat anul trecut o aeronavă utilizată pentru zboruri charter, firma fiind în legături strânse cu compania aeriană din Republica Moldova, Air Moldova.
În aceeași situație se află și mai mulți pasageri care sunt blocați pe aeroportul din Chișinău de mai bine de 12 ore. Aceștia urmau să zboare în Antalya încă la 6:40, dar zborul se tot amână. Zborul se reține pentru că o aeronavă a companiei Air Moldova, companie responsabilă de zbor, ar fi fost reținută pe Aeroportul din Antalya din cauza datoriilor, potrivit surselor Jurnalmd.
Reprezentanții companiei confirmă că zborul Antalya-Chișinău a avut restricții de decolare din cauza „unor pretinse datorii din 2014”.
”Restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya, sunt provocate de invocarea de către prestatorul din Turcia a pretinselor datorii contractuale față de acesta. Și, drept urmare, a decis restricționarea operațiunilor aeriene ale aeronavei Air Moldova. Prestatorul din Turcia declară că datoriile datează din 2014 , dar au fost înaintate companiei Aeriene ÎS Air Moldova în 2017, perioada în care Air Moldova, era companie de stat. Totodată, conform datelor contabile preluate după privatizarea ÎS CA Air Moldova, în urma auditelor interne efectuate, toate facturile față de prestator au fost achitate. La moment Air Moldova efectiv nu are nici o datorie față de prestatorul din Turcia”, se arată în comunicat.
VEZI ȘI: DELIA, MOMENTE DE PANICĂ ÎN AEROPORT. CE I S-A ÎNTÂMPLAT ARTISTEI