Panettone cu stafide!

De: Cancan
Publicat: 24/12/2009 | 00:00

Ingrediente: – 600 grame de faina – 100 grame de zahar pudra – 200 grame de unt – cateva linguri cu lapte – 3 oua – coaja de la o portocala si de la o lamaie fin rasa – 200 grame de stafide (albe si rosii) – 100 grame de caise uscate, taiate in bucatele de dimensiunea stafidelor – migdale prajite si sfaramate in bucatele – un praf de sare Pofta buna! Renunta la traditionalul cozonac si da-ti gata mesenii cu un panettone autentic, proaspat facut in casa! Desfa drojdia uscata in doua degete de lapte cald si presara o lingurita de faina deasupra. Lasa drojdia sa creasca, timp de jumatate de ora, langa o sursa de caldura. Amestec-o apoi cu faina, arunca un praf de sare in compozitie, apoi adauga, pe rand, untul moale, zaharul si cele trei oua. Framanta aluatul pana devine uniform si suplu. Urmatorul pas e simplu: adauga stafidele, caisele taiate bucatele, migdalele, coaja de lamaie rasa si portocalele. E gata! Nu-ti mai ramane decat sa ungi o tava cu unt, apoi tapeteaz-o cu faina. Pentru un aspect original de panettone pune compozitia intr-o forma inalta, rotunda. Lasa-l sa creasca o ora, la un loc caldut. Ultimul pas: Unge panettone cu un ou batut, baga-l la cuptorul incins si tine-l la foc mic circa 45 de minute. Prajitura ta e gata atunci cand aluatul e tare si crusta e aurie! Il puteti servi cu miere sau inghetata!