Puterea din spatele puterii! MIHAIL IVAN: ”Credința este ancora!”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » (P) Rochii de mireasă care au trecut testul timpului

(P) Rochii de mireasă care au trecut testul timpului

De: Alina Nistor 02/09/2024 | 18:06
(P) Rochii de mireasă care au trecut testul timpului

Când vine vorba de rochii de mireasă, alegerile nu se fac prea ușor, existând modele, dar și preferințe diferite, în funcție de diferite criterii. Cu toate acestea, în timp ce tendințele vin și pleacă, anumite stiluri de rochii de mireasă au trecut testul timpului, rămânând populare și apreciate de generații de mirese.

Aceste modele emblematice, caracterizate prin siluetele lor clasice, țesăturile fine și farmecul atemporal, au devenit sinonime cu eleganța. În acest articol, explorăm rochiile de mireasă care nu numai că au supraviețuit schimbărilor din modă, dar au devenit și simboluri atemporale ale acestei categorii de rochii.

Rochia clasică de bal

Rochia de bal este probabil cea mai cunoscută siluetă de rochii de mireasă, evocând imagini din basme și nunți regale. Caracterizată prin corsetul mulat și fusta plină, voluminoasă, rochia de bal este un stil care a fost preferat de mirese timp de secole. Originile rochiei de bal pot fi urmărite până la marile rochii de curte din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, unde fustele elaborate și corsetele strânse erau un simbol al statutului și bunăstării.

Una dintre cele mai faimoase rochii de bal din istorie este rochia purtată de Prințesa Diana în ziua nunții sale în 1981. Concepută de David și Elizabeth Emanuel, rochia Dianei avea o fustă plină, mâneci bufante și o trenă impresionantă, stabilind standardul pentru alegerile mireselor în anii 1980. De atunci, rochia de bal a continuat să fie o alegere populară pentru miresele care doresc să facă o intrare grandioasă. Acest model reușește să creeze o siluetă dramatică, dar romantică, care flatează aproape orice tip de corp.

Rochii de mireasă în linie A

Rochia A-line este o altă siluetă atemporală a rochiei de mireasă care a rămas favorita mireselor pentru simplitatea și eleganța sa. Rochia A-line este ajustată la corset și se evazează treptat de la talie până la tiv, semănând cu forma unui „A”, de unde și denumirea ei. Acest stil este versatil și se potrivește în general oricărei conformații.

Rochia A-line a câștigat popularitate la mijlocul secolului al XX-lea și a fost adoptată de miresele care preferau un aspect mai discret. Liniile sale curate și forma clasică au transformat-o într-o piesă de bază în moda nupțială, designerii reinventând continuu rochia A-line cu întorsături moderne, cum ar fi detalii complexe din dantelă, decolteuri fără umeri sau spate transparent. Atemporalitatea liniei A constă în capacitatea sa de a combina tradiția cu tendințele contemporane, oferind mireselor un look sofisticat și modern în același timp.

Rochia romantică din dantelă

Dantela a fost mult timp un simbol al romantismului și feminității, ceea ce a făcut-o o alegere populară pentru rochiile de mireasă de-a lungul istoriei. De la dantela delicată Chantilly la modelele îndrăznețe Alençon, dantela poate fi folosită pentru a crea o varietate de look-uri, de la cele de inspirație vintage la cele contemporane. Rochiile de mireasă din dantelă au o calitate atemporală care a dominat mereu tendințele, oferind mireselor un aspect care este atât elegant, cât și romantic.

Rochia din dantelă a cunoscut o revenire în popularitate în anii 1950, în mare parte datorită rochiei de mireasă purtate de Grace Kelly. Concepută de Helen Rose, rochia lui Grace Kelly avea un corset din dantelă cu decolteu înalt și o fustă din satin, combinând regulile modei regale cu farmecul Hollywood-ului.

Rochia tip sirenă

Rochia sirenă, cunoscută și sub numele de rochie trompetă sau fishtail (coadă de pește), este o alegere îndrăzneață și spectaculoasă pentru miresele care doresc să își pună în valoare formele. Această siluetă este mulată în zona taliei și a șoldurilor, evazându-se dramatic la genunchi sau mai jos, asemănându-se cu forma cozii unei sirene. Rochia sirenă este concepută pentru a evidenția formele miresei, creând un aspect senzual și sofisticat.

Silueta sirenă a devenit populară în anii 1930 și 1940, în timpul Epocii de Aur de la Hollywood, când actrițe precum Rita Hayworth și Ava Gardner purtau rochii care le strângeau silueta și le puneau în valoare silueta de clepsidră. Rochia sirenă a devenit de atunci favorita mireselor care doresc un look demn de covorul roșu în ziua nunții.

Rochia midi

În timp ce rochiile de seara lungi sunt asociate în mod tradițional cu nunțile, rochia cu lungime midi și-a creat propria nișă în moda nupțială. Acest stil, caracterizat de o fustă care cade între genunchi și gleznă, a devenit popular în anii 1950 ca o alternativă la rochia tradițională de lungime întreagă. Rochia tea-length, așa cum mai este ea cunoscută, este adesea asociată cu moda vintage, oferind un aspect jucăuș și retro pentru miresele care doresc ceva puțin diferit.

Una dintre cele mai faimoase rochii de mireasă de acest tip este cea purtată de Audrey Hepburn în filmul „Funny Face” din 1957.În prezent, rochia midi este preferată de miresele care doresc să se apropie de stilul vintage sau care plănuiesc o nuntă mai casual sau în aer liber. Poate fi purtată atât cu pantofi sau sandale cu toc, cât și cu balerini, oferind atât un aspect jucăuș, cât și confort.

 

Modelele de rochii de mireasă care au trecut testul timpului au în comun eleganța, rafinamentul și capacitatea de a se adapta la tendințele în schimbare, păstrându-și în același timp farmecul clasic. Fie că este vorba de rochia de bal de basm, linia A elegantă, dantela romantică, rochia midi sau cea tip sirenă, aceste stiluri și-au dovedit popularitatea în fiecare sezon.

 

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se...
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Ce etnie are, de fapt, Theo Rose. Jurata de la Vocea României a mărturisit fără perdea: „N-am ieșit cu fuste...”
Ce etnie are, de fapt, Theo Rose. Jurata de la Vocea României a mărturisit fără...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot fi folosite foarte bine”
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot...
VIDEO Hairstylistul vedetelor a făcut scandal în trafic, iar șoferița agresată a depus plângere la poliție. Cum se apără Bassam Dabbas
VIDEO Hairstylistul vedetelor a făcut scandal în trafic, iar șoferița agresată a depus plângere la...
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Mesajul dureros transmis de tatăl Denisei, stewardesa găsită moartă în Japonia: „Până când ne vom revedea” Părinții tinerei așteaptă ca trupul neînsuflețit al Denisei să ajungă în România
Mesajul dureros transmis de tatăl Denisei, stewardesa găsită moartă în Japonia: „Până când ne vom...
Inundații catastrofale, la Galați: patru oameni au murit, iar străzile au fost măturate de ape. Iadul s-a dezlănțuit pe pământ
Inundații catastrofale, la Galați: patru oameni au murit, iar străzile au fost măturate de ape....
VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”
VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat?...
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte...
LIVE TEXT. Codul roşu de inundaţii a fost prelungit în Galaţi / Bilanţul dezastrului: 4 morţi, două persoane dispărute, sute de oameni evacuaţi, mii de case distruse
LIVE TEXT. Codul roşu de inundaţii a fost prelungit în Galaţi / Bilanţul dezastrului: 4...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
O peșteră din Franța RĂSTOARNĂ tot ce s-a știut despre oameni
O peșteră din Franța RĂSTOARNĂ tot ce s-a știut despre oameni
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea...
Fabrica din România care sparge toate exporturile. Produsele sunt de cea mai bună calitate, iar străinii din toată lumea sunt înnebuniți să le cumpere
Fabrica din România care sparge toate exporturile. Produsele sunt de cea mai bună calitate, iar...
Orașul celebru din România care s-a depopulat masiv. A fost puternic industrializat în trecut, cu nu mai puțin de 10 fabrici, iar astăzi este considerat o adevărată perlă a turismului românesc. E vizitat de zeci de mii de turiști, dar părăsit de locuitori, mai are doar 3.901
Orașul celebru din România care s-a depopulat masiv. A fost puternic industrializat în trecut, cu...
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Opţiunile lui Putin pentru a răspunde rachetelor ucrainene ar putea include un test nuclear, spun experţii: „Ar fi o escaladare dramatică a conflictului”
Opţiunile lui Putin pentru a răspunde rachetelor ucrainene ar putea include un test nuclear, spun...
Decizie finală pentru Elena Udrea. E cea mai grea veste pe care a primit-o
Decizie finală pentru Elena Udrea. E cea mai grea veste pe care a primit-o
Rețete tradiționale de post. Patru preparate pentru zilele de sărbătoare
Rețete tradiționale de post. Patru preparate pentru zilele de sărbătoare
Ce a pățit Nelu Cortea în Ungaria, după ce a fost auzit vorbind în limba română. Prezentatorul Podcastito Asia Express e revoltat
Ce a pățit Nelu Cortea în Ungaria, după ce a fost auzit vorbind în limba...
Ion Ţiriac, dezvăluiri unice despre nepoţii lui! Ce a putut spune despre ei: Mai mult de atât nu se putea!
Ion Ţiriac, dezvăluiri unice despre nepoţii lui! Ce a putut spune despre ei: Mai mult...
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
A nins ca-n povești în mijlocul lui Septembrie în cel mai frumos oraș
A nins ca-n povești în mijlocul lui Septembrie în cel mai frumos oraș
Mașina de la Dacia care nu se vinde și în România. Modelul are dotări de top și e la fel de scump ca unul de la BMW sau Audi
Mașina de la Dacia care nu se vinde și în România. Modelul are dotări de...
Stațiunea din România, considerată un adevărat izvor de sănătate, de care mulți români au uitat. E printre cele mai bune din Europa, apele sale vindecătoare au primit cea mai mare recunoaștere internațională
Stațiunea din România, considerată un adevărat izvor de sănătate, de care mulți români au uitat....
Alex Dobrescu spune că simte dorul fiicei sale cu Cristina Cioran. De ce nu se poate apropia de fetiță
Alex Dobrescu spune că simte dorul fiicei sale cu Cristina Cioran. De ce nu se...
×