(P) Fiți parte din schimbare: cum putem ajuta animalele fără adăpost de Ziua Mondială a Animalelor?

Publicat: 05/10/2023 | 15:31

Mai multe zile din calendar sunt dedicate sărbătoririi patrupezilor noștri, iar una dintre cele mai importante este data de 4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor. Această tradiție a luat naștere la începutul secolului XX și este asociată cu sfântul protector al animalelor și naturii, Sf. Francis din Assisi. Dar de ce sărbătorim această zi? Animalele de companie au un impact pozitiv asupra sănătății noastre fizice și mentale și merită să le arătăm aprecierea noastră prin grijă și susținere. Chiar și celor mai puțin norocoase, care nu au un cămin al lor. Cu ocazia acestei zile, Ilie Găgeatu, Manager General Mars România, ne explică trei moduri prin care fiecare dintre noi poate ameliora situația pentru animalele fără adăpost.

Aproape jumătate dintre gospodăriile din România au cel puțin un câine sau o pisică, aceasta fiind cea mai mare pondere din Europa. Chiar și așa, există foarte multe animale care nu beneficiază de confortul și liniștea unui adăpost. Mars, care deține brand-uri populare de hrană pentru animale, precum Pedigree și Whiskas, și-a luat de mult timp angajamentul să sprijine animalele de companie fără adăpost, punând un accent deosebit pe susținerea adăposturilor de animale și încurajarea adopțiilor – în conformitate cu scopul său de a crea o lume mai bună pentru animale. De Ziua Mondială a Animalelor, Mars vrea să împărtășească trei moduri prin care fiecare dintre noi se poate implica în susținerea animalelor fără adăpost.

Fiți parte din schimbare! Trei moduri în care puteți ajuta animalele fără adăpost

Adoptați, nu cumpărați

Una dintre cele mai mari probleme pentru animale sunt adăposturile supra-aglomerate și sutele de mii de animale abandonate. “Toate animalele ar trebui să fie îngrijite. Indiferent de rasă, sex, vârstă sau culorile blănii, animalele de companie merită un adăpost. Dacă vă gândiți să vă luați un animal de companie, e bine să vă orientați spre adopție. Adoptarea sau salvarea unui animal dintr-un adăpost nu doar că îmbunătățește semnificativ calitatea vieții acestuia, dar ajută și adăpostul prin eliberarea unui loc pentru o altă pisică sau un alt câine care are nevoie. Sunt bucuros să anunț că anul acesta am participat la 14 evenimente de adopție în parteneriat cu ASPA, unde brand-ul nostru PEDIGREE a contribuit la adoptarea a peste 130 de câini din adăposturi.” explică Ilie Găgeatu, Manager General Mars România.

Donați pentru animalele fără adăpost

Organizațiile lucrează fără întrerupere pentru a ajuta animalele fără adăpost, dar chiar și așa sute de mii de animale de companie ajung pe străzi în fiecare an. Ele au nevoie de toată susținerea noastră, iar un mod prin care le putem ajuta sunt donațiile. “Susținem animalele fără adăpost de peste 10 ani, inclusiv prin campania anuală de Ziua Mondială a Animalelor, în care oferim hrană specializată pentru animalele de companie din adăposturi. Continuăm această tradiție și în 2023 cu o donație ce constă în 182.000 de porții de mâncare ce vor fi distribuite către 48 de adăposturi din toată țara. Prin cumpărarea unui produs de la oricare dintre mărcile noastre de hrană pentru animale, oricine poate contribui la această inițiativă.” subliniază Ilie Găgeatu.

Faceți voluntariat la adăposturi

Adăposturile și angajații lor au nevoie de sprijin pentru a putea ajuta cât mai multe animale fără adăpost în fiecare an. În calitate de voluntar, puteți ajuta animalele să beneficieze de activități, de mișcare, de socializare sau chiar puteți încuraja oamenii să se gândească la adopția unui animal de companie. Voluntariatul poate deveni chiar un proiect de familie. Ilie Găgeatu susține la rândul său importanța voluntariatului:
“Asociații noștri au un rol activ în susținerea adăposturilor de animale. De Ziua Mondială a Animalelor organizăm acțiuni de voluntariat în Europa Centrală, iar în România vom sprijini un total de 5 adăposturi cu participarea a peste 90 de Asociați.”

Susținerea animalelor fără adăpost este un efort colectiv care necesită compasiunea și implicarea oamenilor, a comunităților, a organizațiilor și a companiilor care pot genera o schimbare. Prin adopție, voluntariat, donații și pledând pentru schimbare, puteți contribui la bunăstarea animalelor fără adăpost și reducerea numărului de animale neajutorate. Amintiți-vă că fiecare mică acțiune contează și poate face o diferență semnificativă în viețile acestor animăluțe ce merită grija noastră.