Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » (P) De ce să alegem cursuri de dans dacă dorim să cunoaștem beneficiile acestuia

(P) De ce să alegem cursuri de dans dacă dorim să cunoaștem beneficiile acestuia

De: Redacția CANCAN 29/07/2024 | 11:05
(P) De ce să alegem cursuri de dans dacă dorim să cunoaștem beneficiile acestuia
De ce să alegem cursuri de dans dacă dorim să cunoaștem beneficiile acestuia

Nicio altă ființă de pe pământ nu da dovadă de mai multă creativitate decât omul. Iar această creativitate o exprimăm prin diverse modalități. Artă este un rezultat al acesteia, poate chiar modalitatea supremă de a da frâu liber creației. Și există atât de multe forme de artă! Unele au apărut încă din zorii civilizației, așa cum este cazul dansului.

De fapt, această activitate este una dintre cele mai vechi forme de expresie artistică. Mai mult, este și o ramură apreciată a divertismentului în toate culturile lumii. Dacă ne informăm, vom află că toate popoarele au dansuri tradiționale, ce au anumite semnificații.  Putem aminti câteva dintre ele. De exemplu, avem Flamenco în Spania, Hula în Hawaii, Kathak în India, Tango în Argentina și chair Călușul românesc. Acesta din urmă chiar este considerat unul din cele mai rapide dansuri de pe mapamond.  Dar a face aceste mișcări are un rol mai mare decât acela de a ne încânta privirile. Pe lângă faptul că este o activitate plăcută, dansul aduce o serie de beneficii. Sunt o mulțime de persoane care îl practică pentru a se menține în formă, oferindu-le inclusiv liniște la nivel mental.

Beneficiile pe care dansul le are pentru sănătate

Nu este greșit să afirmăm că este singura activitate ce combină arta cu sportul. Dansul este, de fapt, exercițiu fizic. Sunt multe persoane care îl practică ca o formă de fitness. Mișcările complexe, uneori rapide contribuie la creșterea ritmului cardiac, la arderea caloriilor, la tonifierea mușchilor. Dansul este pentru cei ce își doresc flexibilitate, coordonare, echilibru. De exemplu, dansurile precum baletul, salsa, zumba sunt benefice pentru inima. De asemenea, tonifică musculatura cât se poate de bine. Iar cei ce dansează hip-hop, au adesea o condiție fizică de invidiat.

Dar pe lângă beneficiile fizice, dansul are un impact profund asupra sănătății mentale. Prin dans, stresul și anxietatea pot fi reduse. Fiind un sport, înseamnă că eliberăm endorfine care îmbunătățesc starea de spirit. Acestea sunt “vinovate” pentru starea noastră de fericire. În plus, dansul stimulează creierul prin memorarea mișcărilor. Deci nu există o metodă mai bună de a ne  îmbunătăți funcțiile cognitive. Dansul este bun pentru a preveni multe boli asociate cu bătrânețea, precum Alzheimer.

O activitate perfectă pentru introvertiți

Societatea noastră a devenit una din ce în ce mai bazată pe individualism. Stilul de viață, joburile stresante, ne fac să fim din ce în ce mai singuri. Adesea devenim introvertiți. Aici ne pot ajuta niște cursuri dans Bucuresti sau în alt oraș. Dansul este adesea o activitate socială. Ne oferă multe oportunități de a întâlni oameni noi, făcându-ne astfel mulți prieteni. Când mergi la cursuri de dans sau la evenimente similare vei trăi un sentiment de apartenență. Acest lucru îți poate îmbunătăți abilitățile sociale. Dansul în perechi, cum ar fi tango sau vals, înseamnă comunicare, iar asta întărește legăturile interpersonale.

Cum spuneam mai sus, dansul este o formă de artă care permite exprimarea creativității. Prin mișcări, dansatorii își pot exprima emoțiile, gândurile într-un mod unic. De multe ori, printre persoanele introvertite găsim oameni extrem de creativi. Așa că o asemenea activitate este perfectă. Această formă de exprimare artistică poate fi satisfăcătoare, dar mai cu seama eliberatoare.

Cum alegi cursurile de dans

Sunt oameni care adoră să danseze însă nu au niște baze concrete pentru a face. De aceea își caută un curs de dans. Totuși, poate fi destul de dificil să găsim acele școli care să ne învețe ce trebuie. Fiind o decizie importantă, trebuie să luăm în considerare anumite caracteristici ale unui curs. Să știi că instructorul potrivit pot face diferența. Înainte de a alege un curs de dans, este esențial să-ți clarifici obiectivele. Poate că vrei să înveți să dansezi pentru a te menține în formă. Sau poate că faci asta pentru a te relaxa sau pentru a participa la competiții. De exemplu, dacă scopul tău este să te menții în formă, cursurile de zumba ar putea fi potrivite. Baletul sau dansul contemporan sunt perfecte pentru cei ce doresc ceva mai complex.

De asemenea, este important să alegi un curs care să se potrivească experienței personale. Majoritatea școlilor de dans oferă cursuri pentru începători, nivel mediu, avansați. Vezi ce anume îți dorești, dar și cât de bun ești. Un instructor te poate testa pentru a ști exact unde te încadrează. Nu uita și de faptul că există numeroase stiluri de dans, așa cum am menționat. Fiecare prezintă caracteristici sau beneficii unice. Stilul de dans dorit depinde de preferințele tale. Trebuie să mai ții cont și de faptul că unele stiluri sunt mai greu de deprins după o vârstă. De exemplu, baletul necesită multă flexibilitate. De obicei un asemenea dans are ca cerință participarea de la o vârstă fragedă. Pe de altă parte, tangoul poate fi învățat la orice vârstă, chiar și de către seniori.

Alte detalii legate de cursurile de dans

Nu uita de instructor! Acesta trebuie să abia experiență, cunoștințe, o abordare pedagogică care ți se potrivește. Poți cere recomandări sau poți asista la o oră pentru a vedea dacă modul de predare este bun pentru tine. Locația este un alt aspect demn de luat în considerare. Alege o școală de dans care este accesibilă, nu prea departe de casa ta. De asemenea, cursurile să fie la ore convenabile pentru tine. Acest lucru te va ajuta să participi constant pentru a-ți realiza obiectivele. Reține și faptul că costul cursurilor de dans pot varia considerabil. Stabilește-ți un buget, pentru a găsi cursuri care se încadrează în acesta. Unele școli de dans oferă reduceri pentru pachete de mai multe cursuri sau pentru înscrierea pe termen lung.

Prin stabilirea unor parametri acceptabili, poți începe să înveți să dansezi la orice vârstă. Dacă asta este ceea ce-ți place, nu ezita să cauți acel curs care ți se potrivește. Viață ta se va schimbă în pași de dans!

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum e cu totul altă persoană. La 43 de ani, blondina e de nerecunoscut
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Ce spune Monica Tatoiu despre sexul la vârsta înaintată „Orgasmul poate fi și..”
Ce spune Monica Tatoiu despre sexul la vârsta înaintată „Orgasmul poate fi și..”
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?! Cum au fost surprinși când credeau că nu-i vede nimeni?! Gestul lor spune multe
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?!...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu? Care e regula de semnalizare
Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu? Care e regula de semnalizare
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a...
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la...
Zona din România unde s-au înregistrat -0,4 grade Celsius în această dimineaţă. Record de temperatură minimă
Zona din România unde s-au înregistrat -0,4 grade Celsius în această dimineaţă. Record de temperatură...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de kilograme
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de...
Zodiile care dau lovitura pe toate planurile în 2025. Cinci nativi sunt favoriții astrelor
Zodiile care dau lovitura pe toate planurile în 2025. Cinci nativi sunt favoriții astrelor
Lucrul care anunță un AVC ischemic. Trebuie să suni la Salvare dacă ai acest simptom
Lucrul care anunță un AVC ischemic. Trebuie să suni la Salvare dacă ai acest simptom
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
Cum a ajuns să arate Rita Mureșan, după ce a slăbit zeci de kilograme. Pare cu 20 de ani mai tânără. S-a pus pe slăbit și zici că este alt om!
Cum a ajuns să arate Rita Mureșan, după ce a slăbit zeci de kilograme. Pare...
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Cercetătorii descoperă cum un prădător de vârf devine pradă în ocean
Cercetătorii descoperă cum un prădător de vârf devine pradă în ocean
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Cristina Ich e istorie. Pițurcă Junior s-a afișat cu o altă femeie
Cristina Ich e istorie. Pițurcă Junior s-a afișat cu o altă femeie
HOROSCOP 8 septembrie: Nativii unui semn zodiacal își vor îndeplini visul vieții lor. Luna septembrie va fi îmbelșugată pentru ei
HOROSCOP 8 septembrie: Nativii unui semn zodiacal își vor îndeplini visul vieții lor. Luna septembrie...
Nu spune, e ilegal, dragă! Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: Aoleu, da
Nu spune, e ilegal, dragă! Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: Aoleu, da
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă...
Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”
Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri,...
Fructul care albește dinții și te ajută să ai o respirație proaspătă. E delicios și îți menține dantura sănătoasă
Fructul care albește dinții și te ajută să ai o respirație proaspătă. E delicios și...
Județul din România în care te bucuri de mâncare bună, aer curat și o mulțime de atracții. N-ai cum să te plictisești aici, e superb mai ales toamna și iarna
Județul din România în care te bucuri de mâncare bună, aer curat și o mulțime...
Ce s-a ales de celebrul „Frankfurt” din „Vacanța Mare”? Cum arată actorul Iulian Ilinca, după mai bine de 20 de ani de la filmări
Ce s-a ales de celebrul „Frankfurt” din „Vacanța Mare”? Cum arată actorul Iulian Ilinca, după...
×