Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » (P) Cele mai cool modalități de a-ți personaliza locuința

(P) Cele mai cool modalități de a-ți personaliza locuința

De: Redacția CANCAN 27/08/2024 | 15:59
(P) Cele mai cool modalități de a-ți personaliza locuința

Nu există decât câteva lucruri care ne oferă satisfacție maximă. Unul din acestea este decorarea spațiului în care trăim. Casa trebuie să ne fie un sanctuar. Când venim acasă de la muncă sau școală, trebuie să ne simțim bine. Într-un spațiu anost nu o putem face. Nu spune nimeni că trebuie să investim mulți bani. Însă putem să face o locuință cozy cu câteva trucuri. Totul trebuie să emane căldură, plăcere, relaxare. Așa trebuie să fie casa ta!

Spațiu redefinit prin mobilier personalizat

Nu putem sta într-o casă fără mobilă! Asta e clar. Dar aceasta nu ar trebui să fie plictisitoare sau doar strictul necesar. Trebuie să știi că opțiunile de personalizare sunt aproape nelimitate. În loc să te decizi pentru piese standardizate disponibile în marile magazine, alege să fii unic! Îți poți realiza propriul mobilier, pe buget. Dacă ai un buget mai mare poți colabora cu designeri locali. Important este că mobilierul să se adapteze nevoilor tale zilnice. De exemplu, o canapea modulară poate fi reconfigurată pentru a crea un colț de lectură confortabil. Apoi poți transforma totul într-un spațiu extins pentru a primi oaspeți. Materialele din care este confecționat mobilierul joacă, de asemenea, un rol crucial. Lemnul masiv, reciclat sau exotic poate adăuga o notă autentică. Tapițeriile în culori vii, cu imprimeuri unice pot face că fiecare piesă de mobilier să devină un punct central.

Integrează tehnologia smart pentru confort

Putem trăi și fără. Dar dacă tot o avem la dispoziție, putem să o folosim pentru a ne fi mai bine. Tehnologia smart a revoluționat modul în care ne descurcăm zilnic. Integrarea acesteia în locuință nu este doar o tendință de moment. Cu ajutorul gadgeturilor inteligente, îți poți personaliza locuința într-un mod care să îți simplifice viața. Printre cele mai populare soluții se numără termostatele inteligente. Acestea pot fi programate să mențină o temperatură optimă în funcție de programul tău zilnic. De asemenea, asistenții vocali pot controla luminile, sistemul audio, chiar și electrocasnicele. Iluminarea inteligentă îți poate și ea personaliza locuința. Lămpile cu funcție de reglare a intensității luminii, a culorii pot transformă instantaneu atmosfera unei camere.

Oferă personalitate fiecărei încăperi prin pereți

Cel mai simplu mod de a însufleți o casă este colorând pereții. Aceștia sunt pânza perfectă pentru exprimarea creativității. Poți face acest lucru, folosind culori vibrante, tapet, artă sau chiar picturi murale. O soluție simplă, dar cu impact vizual major, este zugrăvirea în culori îndrăznețe. Alegerea unei palete de culori care-ți reflectă personalitatea poate schimba total dinamică unui spațiu. Dacă nu ești pregătit pentru o schimbare atât de dramatică, poți opta pentru un singur perete accentuat. Îl poți decora cu un tapet personalizat care să fie pe gustul tău. Picturile murale te ajută și ele sa aduci artă direct în casă ta. De fapt, este cea mai bună cale de a oferi personalitate locuinței tale. Totuși, această este mai costisitoare. De asemenea, poți folosi autocolante de perete pentru a adăuga mesaje inspiraționale sau desene simple. Sunt ușor de aplicat și, foarte important, ușor de îndepărtat.

Creează adevărate grădini în locuința ta

Nu ne permitem toți spații exterioare. Dar poți aduce natura în casa ta. Integrează elemente din natură prin aranjamente florale sau plante. Vor aduce un plus estetic spațiului, contribuind și la îmbunătățirea calității aerului. Pentru a adăuga un strop de verdeață, poți alege un perete verde. Acest lucru este cunoscut și sub numele de grădină verticală. Amenajează totul pe un perete interior, în balcon sau chiar baie.
Ghivecele suspendate sunt o altă opțiune ce îți aduce natura mai aproape. Acestea pot fi plasate de-a lungul ferestrelor sau chiar în colțurile camerelor. Te poți “juca” și cu terarii de sticlă, super în tendințe în ultimii ani. Deci poți alege plante suculente, flori exotice, arbuști de interior. Opțiunile sunt variate, putând fi adaptate în funcție de stil.

Obiectele de artă decorativă unice

Nimic nu este mai frumos decât tablourile. De fapt arta sau alte obiecte decorative sunt esențiale în personalizarea unei locuințe. Alege lucrări care îți plac, care au o semnificație personală. Acestea pot fi picturi, fotografii, desene sau chiar colaje, afișe de la evenimente la care ai participat. Amestecul de rame de diferite dimensiuni sau culori poate oferă extra creativitate. Obiectele de decor unicat sunt, de asemenea, apreciate. Poate ai posibilitatea de a alege vase ceramice realizate manual, sculpturi. Orice este binevenit, atât timp cât nu arată a kitsch. Mergi târgurile de antichități din diverse orașe pentru a descoperi obiecte unice.

Amintirile personale îți pot decora casă

Cum spuneam, trebuie să îți poți transformă locuința într-un spațiu unic. Dar trebuie să te și înconjori cu lucruri care au o semnificație specială pentru tine. De exemplu, poți decora cu suveniruri din călătoriile tale. Arată superbă acea casă cu măști africane, covoare persane sau statuete asiatice. Aceste obiecte îți vor aminti de experiențele unice pe care le-ai trăit.

Fotografiile de familie, obiectele moștenite, cadourile primite de la cei dragi, pot fi ușor integrate în decor. Ele îți vor oferi un sentiment plăcut, și anume cel de familiaritate. Poți alege să creezi un colț dedicat acestor amintiri, cu o etajeră sau un perete special pentru ele. Este atât de simplu, și deloc costisitor!

Personalizarea locuinței este o oportunitate extraordinară de a-ți exprima creativitatea. Și, după cum am spus, nu îți trebuie sume impresionante pentru asta. Poți transforma un spațiu simplu într-un loc care te reprezintă cu adevărat. Începe să personalizezi pereții, să integrezi tehnologia smart home, să aduci natură în interior sau să folosești artă. Fiecare sau toate aceste alegeri contribuie la crearea unui spațiu în care te simți cu adevărat acasă. Până la urmă, acesta este cel mai important lucru. Ne vom simți cu adevărat binecuvântați, atunci când locuim într-un loc pe care îl iubim.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Orașul surprinzător din România care a fost votat cel mai bun pentru tineri. E pe locul 1 la capitolele fericire și accesibilitate
Orașul surprinzător din România care a fost votat cel mai bun pentru tineri. E pe...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot fi folosite foarte bine”
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot...
VIDEO Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a vizionat seriale interzise. Cum arată un jurnal comunis
VIDEO Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a...
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Mishu a murit la doar 34 de ani, într-un cumplit accident pe autostrada A3. În urmă cu un an, acesta a mai avut un accident și a ajuns în comă la spital
Mishu a murit la doar 34 de ani, într-un cumplit accident pe autostrada A3. În...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în casă. „Pe toți îi aliniez. Mai am momente pentru care îmi torn cenușă în cap.”
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte...
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea...
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o consideră spectaculoasă, “are multe orașe urâte, nu te simți în siguranță noaptea”
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o...
Locul uimitor din România pe care trebuie să-l vezi și tu. Aici este cel mai vechi lac artificial din țară, dar puțini știu de el
Locul uimitor din România pe care trebuie să-l vezi și tu. Aici este cel mai...
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
România, sub avertizare de ploi torenţiale
România, sub avertizare de ploi torenţiale
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Aparatul electrocasnic care trebuie scos neapărat din priză! Dacă îl uiți, riști să îți găsești casa scrum
Aparatul electrocasnic care trebuie scos neapărat din priză! Dacă îl uiți, riști să îți găsești...
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o iubeşte enorm
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o...
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a lăsat acasă lenjeria intimă și a avut cea mai îndrăzneață apariție
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a...
Singura zodie care își poate schimba destinul de pe 15 septembrie. Oportunități uriașe, regăsiri, dar și o serie de surprize pentru alți nativi
Singura zodie care își poate schimba destinul de pe 15 septembrie. Oportunități uriașe, regăsiri, dar...
Fabrica gigant din România de care s-a ales praful, deși producea pe bandă rulantă produse de calitate pentru export și avea foarte mulți angajați. Astăzi, pe locul aflat în ruină se dorește construcția unui cartier de locuințe
Fabrica gigant din România de care s-a ales praful, deși producea pe bandă rulantă produse...
Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor au făcut parastas la 9 ani de la moartea politicianului, dar mama lor nu a participat. De ce a lipsit Doina Vadim
Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor au făcut parastas la 9 ani de la moartea politicianului,...
×