Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » (P) Ce mai amanetează oamenii?

(P) Ce mai amanetează oamenii?

De: Redacția CANCAN 27/08/2024 | 15:48
(P) Ce mai amanetează oamenii?

Știm prea bine că în spatele deciziei de a apela la o casă de amanet, de cele mai multe ori stau problemele financiare, unele care nu mai suportă amânare. Dar ar trebui să știi că nu doar acestea sunt motivele pentru care unii oameni aleg să meargă la casele de amanet. Poate că vor să cumpere un produs la un preț mult mai redus sau, pur și simplu, au anumite obiecte prin casă pe care nu le mai folosesc și atunci de ce să nu facă rost de niște bani, și în același timp să scape și de ele într-un mod mai elegant?

Ce mai amanetează oamenii?

Am discutat și noi cu mulți dintre cei care conduc case de amanet, și am făcut un fel de clasament al bunurilor pe care oamenii le aduc la astfel de instituții și pe care nu se mai ostenesc să le recupereze.

Bijuterii

Era și normal să începem cu ele, deoarece sunt obiectele preferate de cei care dețin o casă de amanet. Motivul este simplu: nu se devalorizează niciodată și întotdeauna se va găsi cineva care să cumpere astfel de accesorii. Și, în mod paradoxal, sunt destul de mulți cei care vin la o casă de amanet pentru a obține bani de pe urma unor bijuterii care nu le mai sunt pe plac, în ideea de a cumpăra altele noi. Trebuie doar să știi că vei primi mai mulți bani dacă bijuteriile pe care le aduci sunt din metale prețioase, iar la o casă de amanet profesionistă se va găsi întotdeauna un expert care le va evalua și vei primi o sumă corectă pe ele.

Gadget-uri

Trăim în era tehnologiei, așa că nu este de mirare că suntem pasionați de gadget-uri. Cu siguranță și tu ai picat în acest miraj, și de aceea prin casa ta se găsesc nu numai telefoane mobile care funcționează dar nu le mai folosește nimeni, sau alte minuni ale tehnologiei care te-au atras la început, dar care acum nu mai prezintă niciun interes pentru tine. Nu le lăsa să zacă într-un sertar și să colecteze praf, ci vino cu ele la o casă de amanet și scoate niște bani pe ele. Ai făcut și curățenie și ai făcut rost și de niște bani! Ce ai putea să îți dorești mai mult? Poate doar să îți fi venit mai din timp această idee, pentru că tehnologia evoluează rapid, și multe dintre aceste dispozitive riscă să se devalorizeze destul de rapid.

Laptopuri

Au cam apus vremurile când un calculator clasic era ceva cu adevărat ”wow”. Chiar și la locul de muncă este destul de probabil să folosești un laptop, cu atât mai mult de acasă. Dacă din varii motive ai decis să îl schimbi pe cel vechi, nu-l lăsa de izbeliște ci vino cu el la o casă de amanet, pentru că este acel gen de produs care se caută aici. Vei primi un preț corect, banii îți vor intra în buzunar rapid… oare ce ar mai trebui să știi? Doar să ștergi din laptopul vechi orice date care au legătură cu tine înainte de a veni cu el la casa de amanet.

Electrocasnice

Deja intrăm pe un teritoriu cunoscut nu? Oricine are acasă o mulțime de electrocasnice pe care le-a achiziționat, dar acum vrea altele noi și pur și simplu nu mai are nevoie de cele vechi, chiar dacă poate ele sunt încă funcționale. Nu doar că vrei ceva mai nou, ci și ceva care să nu îți ocupe spațiul degeaba!
Tot la casele de amanet îți este salvarea deoarece acestea primesc astfel de produse, le evaluează și îți oferă un preț pentru ele. De ce să păstrezi un aparat pe care nu îl mai folosești și să nu îl aduci aici? S-ar putea ca altcineva să fie dornic să îl cumpere. De asemenea, să le arunci la gunoi, ori poate să aștepți acțiunile de colectare selectivă a electrocasnicelor nu este o opțiune prea bună în cazul tău!

Telefon mobil

Da, știm că am vorbit ceva mai sus despre minunile tehnologiei și cum pot acestea să îți aducă bani frumoși, dar telefoanele mobile merită un capitol separat. Sunt printre acele obiecte care nu sunt refuzate (aproape) niciodată la o casă de amanet, iar dacă vii cu obiectul respectiv în bună stare de funcționare, cutia originală și accesoriile, și vorbim de un dispozitiv care aparține unui brand consacrat, ai toate șansele să primești o sumă frumoasă pe el.

Genți de lux

Da, nu am glumit deloc, pentru că mai nou există și case de amanet unde poți veni cu gențile tale de lux, modele originale firește, și să pleci acasă cu niște bani. Nu este deloc neobișnuit să găsești case de amanet genti de lux în special în marile orașe. Capitala este, de altfel, locul unde ai la dispoziție o mulțime de opțiuni în acest sens, așa că alege-o pe cea care te aduce cel mai mult în avantaj.

Autoturismul

Da, știm, există multe variante pe care le ai la dispoziție atunci când vrei să scapi de un autoturism pe care nu îl mai folosești. Sunt multe platforme online sau locații fizice unde poți să îl vinzi, sau găsești chiar singur un amator care să îl cumpere. Dar de ce să nu iei în calcul și să-l aduci la o casă de amanet? Măcar interesează-te cum se procedează și câți bani ai putea primi, pentru că s-ar putea să ai parte de o surpriză mai mult decât plăcută!

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Orașul surprinzător din România care a fost votat cel mai bun pentru tineri. E pe locul 1 la capitolele fericire și accesibilitate
Orașul surprinzător din România care a fost votat cel mai bun pentru tineri. E pe...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot fi folosite foarte bine”
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot...
VIDEO Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a vizionat seriale interzise. Cum arată un jurnal comunis
VIDEO Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a...
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Mishu a murit la doar 34 de ani, într-un cumplit accident pe autostrada A3. În urmă cu un an, acesta a mai avut un accident și a ajuns în comă la spital
Mishu a murit la doar 34 de ani, într-un cumplit accident pe autostrada A3. În...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în casă. „Pe toți îi aliniez. Mai am momente pentru care îmi torn cenușă în cap.”
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte...
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea...
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o consideră spectaculoasă, “are multe orașe urâte, nu te simți în siguranță noaptea”
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o...
Locul uimitor din România pe care trebuie să-l vezi și tu. Aici este cel mai vechi lac artificial din țară, dar puțini știu de el
Locul uimitor din România pe care trebuie să-l vezi și tu. Aici este cel mai...
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Divorţul anului în România, e cutremur. Ion Ţiriac a făcut marea dezvăluire
Divorţul anului în România, e cutremur. Ion Ţiriac a făcut marea dezvăluire
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
România, sub avertizare de ploi torenţiale
România, sub avertizare de ploi torenţiale
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul la Floreasca
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul...
Aparatul electrocasnic care trebuie scos neapărat din priză! Dacă îl uiți, riști să îți găsești casa scrum
Aparatul electrocasnic care trebuie scos neapărat din priză! Dacă îl uiți, riști să îți găsești...
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o iubeşte enorm
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o...
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a lăsat acasă lenjeria intimă și a avut cea mai îndrăzneață apariție
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a...
Singura zodie care își poate schimba destinul de pe 15 septembrie. Oportunități uriașe, regăsiri, dar și o serie de surprize pentru alți nativi
Singura zodie care își poate schimba destinul de pe 15 septembrie. Oportunități uriașe, regăsiri, dar...
Fabrica gigant din România de care s-a ales praful, deși producea pe bandă rulantă produse de calitate pentru export și avea foarte mulți angajați. Astăzi, pe locul aflat în ruină se dorește construcția unui cartier de locuințe
Fabrica gigant din România de care s-a ales praful, deși producea pe bandă rulantă produse...
Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor au făcut parastas la 9 ani de la moartea politicianului, dar mama lor nu a participat. De ce a lipsit Doina Vadim
Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor au făcut parastas la 9 ani de la moartea politicianului,...
×