Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » (P) Amenajează terasa astfel încât să faci față caniculei

(P) Amenajează terasa astfel încât să faci față caniculei

De: Redacția CANCAN 29/07/2024 | 11:09
(P) Amenajează terasa astfel încât să  faci față caniculei
Amenajează terasa astfel încât să faci față caniculei

Cu toate că vara este anotimpul preferat de către mulți dintre noi nu sunt puține situațiile în care facem tot ceea ce este posibil pentru a ne putea bucura de un pic de răcoare. Persoanele care locuiesc la curte sunt privilegiate în timpul verii pentru că au posibilitatea de a-și amenaja curtea în așa fel încât să se poată bucura de răcoare.

Obținerea acesteia în zilele toride este singura dorință avută de către mulți dintre noi. Având în vedere că escapadele pe care le facem la munte sau mare nu pot dura atât de mult pe cât ne-am dori trebuie să facem tot ceea ce este posibil astfel încât să putem rezista caniculei care de la un an la altul devine din ce în ce mai intensă.

Terasa este motivul pentru care unele persoane preferă să locuiască la curte

Deținerea unei locuințe este unul dintre țelurile multora dintre noi. Multe dintre persoanele care își propun acest obiectiv doresc ca locuința pe care o achiziționează să vină la pachet și cu o terasă. Deținerea unei terase oferă printre altele și următoarele beneficii:

  • Un loc pentru socializare, petrecerea timpului liber și relaxare alături de cei dragi. Acest beneficiu este exploatat în general în timpul sezonului cald însă dacă sunt luate măsurile de rigoare terasa poate fi utilizată în acest scop și în timpul sezonului rece.
  • Crearea unui colț de natură care să contribuie la obținerea unui nivel cât mai ridicat de răcoare dar și care să contribuie la înfrumusețarea aspectului casei și care să ofere locatarilor o stare de bine.
  • Transformarea terasei într-o locație utilizată pentru obținerea energiei verzi este o altă întrebuințare a terasei.
  • Nu în ultimul rând, un alt beneficiu oferit de către deținerea terasei este reprezentat de posibilitatea de a putea extinde spațiul de locuit. Este drept că prin activarea acestui beneficiu o parte din suprafața terasei sau chiar toată suprafața acesteia nu va mai putea fi utilizată în alte scopuri însă este un beneficiu important mai ales în cazul în care chiar este nevoie de extinderea spațiului de locuit.

Pentru a putea face față caniculei este suficient să stai pe propria terasă

Deși multe persoane pleacă în diverse locații pentru a putea scăpa de vremea caniculară trebuie știut că răcoarea poate fi obținută și fără a fi necesară deplasarea într-o locație în care valorile temperaturilor sunt mai mici. Pentru a putea obține senzația de răcoare este nevoie de deținerea unei locuințe care să aibă o terasă amenajată corect. Sunt câțiva pași importanți care trebuie să fie parcurși pentru a putea avea o terasă amenajată corespunzător pentru zilele toride însă parcurgerea acestora nu implică un proces foarte greu de realizat sau foarte costisitor din punct de vedere financiar.

Iată care sunt principalii pași care trebuie să fie parcurși pentru ca terasa deținută să ofere răcoarea pe care fiecare dintre noi o caută cu ardoare în zilele extrem de călduroase:

  • Împrejmuirea terasei cu plasă special concepută pentru obținerea umbrei și implicit a senzației de răcoare este primul pas care trebuie să fie parcurs în procesul de amenajare a terasei. Prin parcurgerea acestui pas nu se obține doar răcoarea pe care o căutăm în zilele toride ci se obține și un nivel ridicat de intimitate. Și acest detaliu este important mai ales în cazul în care terasa este situată într-o zonă în care nivelul de intimitate nu este suficient de ridicat.
  • Achiziționarea mobilierului, pergolelor și umbrelelor care urmează să fie instalate pe terasă este un alt pas care trebuie să fie parcurs în vederea obținerii umbrei. Atenție mare atât la funcționalitatea cât și la calitatea mobilierului și a celorlalte obiecte care urmează să fie achiziționate. Este foarte important ca acestea să fie special concepute pentru a putea spori efectul de umbră obținut ca urmare a procesului de amenajare a terasei. Acest tip de atenție trebuie avut chiar și în momentul în care urmează să fie achiziționate mese pentru terasa.
  • În cazul în care credeai că ventilatoarele sunt destinate doar mediului interior trebuie să știi că există și ventilatoare care sunt destinate uzului în mediul exterior. Achiziționarea și instalarea acestora este un alt pas care trebuie să fie parcurs pentru ca terasa să poată fi amenajată corect.
  • În cazul în care dimensiunile terasei permit instalarea unei mini piscine este recomandată și parcurgerea acestui pas. În cazul în care nu este posibil din cauza dimensiunilor terasei se poate opta pentru instalarea unei mini fântâni arteziene. Este foarte important ca în zilele caniculare să intrăm cât mai mult în contact cu apa pentru a ne putea răcori cât mai bine.
  • Pentru că este demonstrat științific că plantele naturale contribuie la obținerea senzației de răcoare trebuie ca terasa să fie amenajată cu cât mai multe plante naturale. Pe lângă faptul că acestea contribuie la obținerea senzației de răcoare oferă și oxigenul de care avem nevoie pentru a putea respira un aer cât mai bun din punct de vedere a calității. De asemenea, prin amenajarea terasei cu cât mai multe plante naturale se obține și creșterea nivelului de frumusețe a exteriorului locuinței.

Așadar, pentru a putea face față zilelor caniculare nu este necesară plecarea în diferite zone în care temperaturile sunt scăzute ci este necesară recurgerea la tot felul de idei, amenajarea terasei ținând cont de sfaturile prezentate în rândurile de mai sus fiind una dintre cele mai eficiente idei prin care putem face față caniculei fără a fi necesară plecarea din localitate.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum e cu totul altă persoană. La 43 de ani, blondina e de nerecunoscut
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Ce spune Monica Tatoiu despre sexul la vârsta înaintată „Orgasmul poate fi și..”
Ce spune Monica Tatoiu despre sexul la vârsta înaintată „Orgasmul poate fi și..”
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?! Cum au fost surprinși când credeau că nu-i vede nimeni?! Gestul lor spune multe
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?!...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu? Care e regula de semnalizare
Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu? Care e regula de semnalizare
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a...
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la...
Zona din România unde s-au înregistrat -0,4 grade Celsius în această dimineaţă. Record de temperatură minimă
Zona din România unde s-au înregistrat -0,4 grade Celsius în această dimineaţă. Record de temperatură...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de kilograme
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de...
Zodiile care dau lovitura pe toate planurile în 2025. Cinci nativi sunt favoriții astrelor
Zodiile care dau lovitura pe toate planurile în 2025. Cinci nativi sunt favoriții astrelor
Lucrul care anunță un AVC ischemic. Trebuie să suni la Salvare dacă ai acest simptom
Lucrul care anunță un AVC ischemic. Trebuie să suni la Salvare dacă ai acest simptom
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
Cum a ajuns să arate Rita Mureșan, după ce a slăbit zeci de kilograme. Pare cu 20 de ani mai tânără. S-a pus pe slăbit și zici că este alt om!
Cum a ajuns să arate Rita Mureșan, după ce a slăbit zeci de kilograme. Pare...
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Cercetătorii descoperă cum un prădător de vârf devine pradă în ocean
Cercetătorii descoperă cum un prădător de vârf devine pradă în ocean
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Cristina Ich e istorie. Pițurcă Junior s-a afișat cu o altă femeie
Cristina Ich e istorie. Pițurcă Junior s-a afișat cu o altă femeie
HOROSCOP 8 septembrie: Nativii unui semn zodiacal își vor îndeplini visul vieții lor. Luna septembrie va fi îmbelșugată pentru ei
HOROSCOP 8 septembrie: Nativii unui semn zodiacal își vor îndeplini visul vieții lor. Luna septembrie...
Nu spune, e ilegal, dragă! Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: Aoleu, da
Nu spune, e ilegal, dragă! Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: Aoleu, da
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă...
Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”
Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri,...
Fructul care albește dinții și te ajută să ai o respirație proaspătă. E delicios și îți menține dantura sănătoasă
Fructul care albește dinții și te ajută să ai o respirație proaspătă. E delicios și...
Județul din România în care te bucuri de mâncare bună, aer curat și o mulțime de atracții. N-ai cum să te plictisești aici, e superb mai ales toamna și iarna
Județul din România în care te bucuri de mâncare bună, aer curat și o mulțime...
Ce s-a ales de celebrul „Frankfurt” din „Vacanța Mare”? Cum arată actorul Iulian Ilinca, după mai bine de 20 de ani de la filmări
Ce s-a ales de celebrul „Frankfurt” din „Vacanța Mare”? Cum arată actorul Iulian Ilinca, după...
×