Rețetele de ouă umplute sunt unele dintre cele mai apreciate aperitive de Revelion. Iată cum faci cele mai gustoase și mai apetisante ouă umplute de Revelion:
Sunt nenumărate rețete de ouă umplute, aceasta fiind poate una dintre cele mai simple și aspectuoase aperitive
Ouă umplute, la fel ca și ciupercile umplute cu maioneză, pot fi un aperitiv perfect pentru mesele festive.
Se fierb ouăle și când sunt gata se țin puțin în apă rece pentru a se curăța mai ușor.Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei când se pun la fiert ,altfel există riscul să se crape coaja. Se taie un căpăcel în partea mai lată a oului și se scot cu grijă gălbenușurile.
Se fărămițează gălbenușurile cu o furculiță și se adaugă pateul, maioneza și muștarul. Pateul trebuie să fie la temperatura camerei ca să se încorporeze bine în compoziție. Se freacă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția și se adaugă sare și piper după gust. Se umplu ouăle cu compoziția obținută și se dau puțin la rece. In vârful oului se face o crestătură în care se introduc urechile.Urechile se fac dintr-un morcov cu ajutorul unui dispozitiv de curățat legume. Se fac apoi ochii din măsline, gura din gogoșar și mustățile din mărar.Tot din mărar se face si a iarba pentru decor.
Se înţeapă ouăle la capătul rotund şi se fierb timp de 9 minute în apă fierbinte pentru a se întări. Se curăţa de coajă reci, se curăţa de pielita şi se taie în două pe lungime. Se scot gălbenuşurile şi se zdrobesc cu furculiţa, Se amestecă omogen cu pastă de ardei, smântâna şi muştarul. Se spala pătrunjelul, se zvânta şi se toacă frunzele mărunt. Amestecul de gălbenuş se condimentează cu sare şi piper şi se încorporează cam o lingură de pătrunjel.
Se pune amestecul într-o pungă de şpriţuit cu vârful în formă de stea şi se umplu ouăle în mod egal. Se aşează ouăle pe un platou şi se presara cu restul de pătrunjel şi cu bucăţele de ardei roşu, după gust.
uăle se fierb tari, se taie în jumătate pe orizontală și se scot gălbenușurile. Ficățeii se fierb și ei, se scurg de zeamă și se pasează. Se amestecă cu gălbenușurile, pătrunjelul tocat, untul și sarea și se umplu jumătățile de ouă cu această compoziție. Se ornează cu frunze de salată verde.
Rețetele de ouă umplute sunt ideale ca aperitiv de Revelion, putând fi ornate într-o multitudine de forme și modele, care mai de care mai atrăgătoare. În funcție de imaginația fiecăruia, acestea pot fi făcute ciupercuțe, șoricei, puișori, purceluși, buburuze și așa mai departe.
Citește și: SALATĂ BOEUF. REȚETE DELICIOASE DE SALATĂ BOEUF