Organizatorii de nunți propun mai multe soluții ca experimente. Invitații vor fi supuși unor întrebări „fulger” despre COVID-19

Publicat: 29/04/2021 | 19:08

Organziatorii de nunți vin cu noi propuneri pentru evenimentele din 2021. Aceștia propun ca invitații să precizeze dacă sunt vaccinați sau au trecut deja prin boală. Cei care nu sunt în una din cele două situații, ar urma să fie testați înainte de nuntă și retestați după 14 zile.

Șapte din 10 miri și-au anulat nunțile în anul 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Problema aceasta nu a luat sfârșit nici în 2021, însă, organizatorii de nunți se zbat pentru a găsi soluții cât mai bune, ca evenimentele să aibă loc legal.

„E o masă de 8 persoane, pentru distanța de 1,5 metri, o gândim pentru 4 sau 6 persoane. Fie extragem scaunele, fie le putem regândi, pot fi miri care să decoreze acest scaun cu flori”, arată Dora Pătrașcu, organizator de nunți.

Cum arată nunta-pilot

„Toți musafirii se vor testa atât la intrare, cât și după o perioadă, ca să avem rezultatele. Și așa cum am avut rezultatul pozitiv de la Barcelona, după acel festival de 5.000 de persoane, unde rata a fost 0, și din punctul nostru de vedere, rata va fi 0 dacă respectă cele trei condiții și anume să fie vaccinați, fost covidați sau testați la intrare”, a explicat Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, potrivit Digi24.

Un scenariu destul de greu, mai ales că invitații nu ar avea permisiunea să danseze, iar cei care participă la eveniment ar trebui să fie vaccinați.

VEZI ȘI: Când vor fi organizate din nou nunți în România? Anunțul făcut de Ludovic Orban

„Nu putem să obligăm participanții, dar putem să îi triem. Nu-i obligăm să vină la nuntă, dar îi obligăm să fie vaccinați pe cei care vor să vină la nuntă. Mie mi s-ar părea foarte OK orice variantă, doar să putem să facem nunta atât noi, cât și multe alte cupluri care nu au reușit”, spune Ovidiu Fanea, viitor mire.

150.000 de nunți au fost programate în 2020, iar în 2021 sunt 250.000 de nunți programate.

„Dansul este, într-adevăr o discuție extrem de delicată pe care o putem prevedea, la fel, cu distanțare, dacă ringul permite. Dacă nu, evident că pot să fie, cel puțin la început, nunți unde dansul nu prea va mai avea loc sau centrat pe grupulețe de oameni”, spune Dora Pătrașcu, organizator de nunți.

Elena Nica
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. Experiențe în trecut: news editor Observator, Antena 1 și Antena Stars citește mai mult