Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat verdictul în cazul vaccinului AstraZeneca: „Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”
Numeroase semne de întrebare s-au ridicat asupra vaccinului AstraZeneca după ce mai multe stat europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa. După ce a analizat problema, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că nu există vreun motiv pentru ca vaccinul să nu fie utilizat în continuare.
Suspiciunile asupra vaccinului AstraZeneca au început să apară după ce au fost sesizate efecte secundare grave, este vorba despre cheaguri de sânge fatale. În acest caz, după o analiză a mai multor factori Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmt că „nu există vreun motiv pentru a nu utiliza” vaccinul de la AstraZeneca. (CITEȘTE ȘI: UN POLIȚIST ȘI UN MILITAR, MORȚI DUPĂ CE S-AU VACCINAT CU SERUL ASTRAZENECA, ÎN ITALIA)
„Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca. Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei, potivit Digi24.
Danemarca, Norvegia şi Islanda au anunţat joi că suspendă inocularea vaccinului de la AstraZeneca, invocând principiul precauţiei. Bulgaria le-a urmat vineri exemplul.
OMS, despre vaccinul AstraZeneca
Potrivit purtătoarei de cuvânt a OMS, experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea de trombi(cheaguri de sânge), însă deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect. (VEZI ȘI: VACCINAREA CU ASTRAZENECA, SUSPENDATĂ ÎN 9 STATE EUROPENE DIN CAUZA EFECTELOR ADVERSE: “CHEAGURI DE SÂNGE FATALE”)
„Orice alertă de securitate trebuie să facă obiectul unei anchete. Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a mai declarat Margaret Harris.
Și Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat „continuarea administrării” vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.