Orez chinezesc cu oua si legume
Ingrediente pentru patru portii:
300 g orez chinezesc, o ceapa mica, doua fire de ceapa verde, trei catei de usturoi, doua oua, patru linguri de sos de stridii, o lingura de ulei de susan, trei linguri de coriandru tocat fin, patru linguri supa de pui, trei linguri vin, o lingura de zahar si una de ghimbir.
Preparare:
Orezul se fierbe in apa cu sare. Apoi, se scurge si se pastreaza la cald. Se toaca fin ceapa de apa si ceapa verde, in model de solzisori si se cojeste ghimbirul. Mirodenia se taie betisoare subtiri si lungi, la fel procedand si cu usturoiul. Se incinge uleiul de susan intr-o tigaie cu fund rotund sau o cratita incapatoare pentru toate ingredientele. Se adauga ceapa de apa, ceapa verde, ghimbirul si se prajesc pana cand se inmoaie usor. Se adauga si usturoiul si se mai prajeste un minut. Ouale batute usor se pun in tigaie si se amesteca continuu. Se adauga orezul, vinul, supa, sosul de stridii si zaharul si se lasa inca 5-6 minute, amestecand continuu! Se presara, la final, coriandrul si se serveste simplu, cu peste sau cu gratar de carne. Pofta buna! Timp necesar: 30 minute!