Ultimele discuții purtate în Guvernul României au pus pe gânduri o mulțime de români. Se dorește adoptare unei noi Ordonanțe de Urgență, cu privire la plafonarea prețurilor de energie electrică. Drept urmare, prețul pe kW, va oscila în funcție de fiecare consum lunar în parte. Acest lucru însă vine la pachet și cu dezavantaje.
Există aparate electrocasnice care ne dau complet calculele peste cap. Potrivit meteorologilor, temperaturile sunt în continuă scădere, ceea ce înseamnă că anul acesta vom porni căldura mai rapid.
Centralele termice electrice si radiatoarele fac parte din topul consumatorilor casnici. Astfel, ne vor împredica să ne încadrăm în noul plafon cu preț compensat. Clienții casnici care vor avea un consum lunar de 255 kW, vor beneficia de un preț redus de aproximativ 0,8 lei per kW.
Această Ordonanță este menită să încurajeze tot mai mulți români să facă economie, întrucât cei care nu sar de 100 kW vor beneficia de o plafonare chiar și de 0,68 lei per kW.
Potrivit Digi24.ro, diferența de plafon din România, este echivalentă cu funcționarea unei mașini de spălat timp de 20 de ore. Inclusiv boilerul electric și aerul condiționat detemină creșterea facturii de curent. Pentru a scăpa de costurile majorate, există de asemenea diverse tucuri eficiente. Unul dintre acestea îl reprezintă folosirea constantă a centralei termice electrice.
Dacă vreți să treceți cu brio de iarna aceasta, indicat este să nu opriți aparatul electrocasnic nici măcar când părăsiți locuința. Temperatura va scădea, iar efortul centralei pentru reîncălzire va fi suplmentar, ceea ce determină instant și creșterea consumului de curent.
De asemenea, pentru a face o economie sesizabilă, trebuie să acordăm o atențe sporită becurilor și încărcătoarelor din casă. Spre exemplu, dacă înlcuim becurile clasice cu cele de tip LED, putem reduce costurile lunare cu nu mai puțin de 30 la sută.
Nici mașina de spălat nu ne scapă de cheltuieli. Specialiștii ne recomandă să o folosim doar în momentul în care este plină, întrucât consumul lunar al acesteia poate depăși chiar și 40 kW.
Iată care sunt cei 5 consumatori casnici care ne dau peste cap contorul de energie electrică:
(CITEȘTE ȘI: Casa Verde, panouri fotovoltaice 2022. Veşti bune pentru români. Ce s-a întâmplat cu dosarele lor)