Orașul în care îți poți cumpăra o locuință cu numai 3 euro: „Străinii se înghesuie să cumpere casele noastre”
În timp ce în România prețurile imobiliarelor au explodat, iar românii cu greu își mai pot achiziționa o locuință, în Italia o casă se vinde cu numai 3 euro. Este drept că aceste locuințe nu respectă cele mai noi trenduri de design interior, însă sunt la mare căutare. Străinii se bat pe ele, iar cei interesați de oferta imbatabilă ar trebui să se grăbească. În ce oraș se vând casele cu doar 3 euro?
În Italia, autoritățile au venit cu o idee inedită pentru a salva orașele aflate în declin. Casele fără proprietar sunt scoase la vânzare la prețuri derizorii, fapt ce a atras până acum numeroși cumpărători. Astfel, mai multe orașe au fost repopulate, iar acum un nou lot de case a fost scos la vânzare, iar prețul este de numai 3 euro.
Orașul în care îți poți cumpăra o locuință cu 3 euro
Localitatea Sambuca, din regiunea italiana Sicilia, a devenit cunoscută în toată lumea în anul 2019, după ce a fost dată vestea că sunt scoase la vânzare 16 locuințe la prețul de doar 1 euro fiecare. La acea vreme, numeroși cumpărători s-au arătat interesați, motiv pentru care în anul 2021 orașul a oferit și al doilea lot de locuințe, de această dată la prețul de 2 euro.
Acum, se pregătește al treilea lot de vânzare, iar prețurile pentru case vor porni de la 3 euro. Ideea autorităților de a repopula localitatea a atras numeroși străini, care acum se bat pentru a pune mână pe o locuință în Sambuca.
„Vrem doar să clarificăm faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori. Străinii se înghesuie să cumpere casele noastre, a fost un succes până acum”, a declarat primarul Giuseppe Cacioppo, potrivit CNN.
Casele scoase la vânzare, care sunt situate în vechiul Saracen, sunt „stabile din punct de vedere structural ca și cele vândute până acum”. Însă, cei care sunt interesați să facă o astfel de achiziție trebuie să știe că locuințele au nevoie de reabilitare.
Strategia aplicată de autoritățile din Italia a dat roade până acum, iar vânzarea acestor case a atras mulți cumpărători internaționali. Astfel, economia locală a avut o creștere fulminantă, aducând un aflux de 20 de milioane de euro (suma include cifra de afaceri din noile pensiuni, magazine și celelalte afaceri care au apărut).
„Cele două loturi de case, deținute de primărie, au revitalizat sectorul imobiliar privat. Oamenii care s-au grăbit să pună mâna pe una la licitație, dar care nu au reușit să ajungă la final, au cumpărat în schimb o casă ieftină. Până în prezent, au fost vândute 250 de case”, a mai spus Giuseppe Cacioppo.