Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro

Publicat: 13/09/2024 | 15:35
Apartament cu 2 camere pentru 5.000 de euro. Sursă foto: STORIA

Dacă vrei să locuiești la mare, dar nu vrei să cheltui mulți bani pentru o casă în Mamaia, iată că se poate și cu mai puțin! Deși litoralul este cunoscut pentru prețurile exorbitante ale imobiliarelor, se pare că există și excepții. Asta o demonstrează anunțul făcut pentru vânzarea unui apartament cu două camere cu doar 5.000 de euro. Mai exact, un apartament cu suprafața construită de 55mp, situat într-un bloc de locuințe construit în anul 1975.

Dacă stațiunea vecină, Mamaia, este supranumită „stațiunea milionarilor” și este renumită pentru prețurile exorbitante, Medgidia a scăzut mult sumele! În acest oraș, un apartament cu două camere poate fi achiziționat la prețul de 5.000 de euro.

Apartament cu 2 camere la doar 5.000 de euro

Pe storia, un site specializat în oferirea spre închiriere și vânzare a imobilelor, există un anunț referitor la un apartament din localitatea Medgidia. Locuința a fost realizată în anul 1975 și face parte dintr-un bloc de locuințe cu regim de înălțime P+4E. Dacă vrei să locuiești la mare, dar nu ai bani pentru Mamaia, iată că se poate și cu mai puțin!

CITEȘTE ȘI: Orașele din România unde iei ușor un împrumut pentru achiziția unui apartament

Medgidia. Sursă foto: storia

„Imobilul se vinde in licitatie publica!
Cota de 3/16 din apartament compus din 2 camere si dependinte (bucatarie, baie si hol), avand o suprafata utila de 55 mp, cu acces din strada Independentei, strada asfaltata, cu 1 banda de circulatie pe sens, la aproximativ 50 m de intersectia cu Str. Silozului.
Apartamentul este situat intr-un bloc de locuinte, avand regim de inaltime P+4E, construit in anul 1975. Blocul are structura de rezistenta este din cadre de beton armat cu inchideri exterioare din zidarie de caramida/BCA/placi prefabricate si placa de beton armat intre etaje. Acoperisul este tip terasa necirculabila. Blocul nu este termoizolat si nu este dotat cu lift de persoane si detine toate utilitatile publice.
Proprietatea este amplasata in zona nord-vestica, periferica, a localitatii Medgidia, cu acces la mijloace de transport in comun, intr-o zona rezidentiala caracterizata prin prezenta unor blocuri de locuinte cu regim de inaltime P+4E.”, este anunțul postat de sursa citată.

Scara de bloc a apartamentului. Sursă foto: storia

Care este cel mai scump oraș din țară

Un studiu recent arată că prețul mediu al apartamentelor din marile orașe se apropie de 2.000 de euro pe metru pătrat, atingând un nivel fără precedent. Acesta indică creșteri semnificative de la an la an, cum ar fi 18% în Brașov, 11% în București, 10% în Cluj-Napoca și cifre similare în apropierea a Timișoarei.

Surprinzător, cel mai scump oraș nu mai este Bucureștiul, ci Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei. Aceste date evidențiază o tendință de creștere accelerată a prețurilor imobiliare în România, reflectând un interes în creștere din partea investitorilor și o cerere în continuă expansiune în acest sector.

„Dacă luăm statisticile de la final, în medie, pe ţară, proprietăţile s-au scumpit cu 10% pe an. De la an la an. În jur de 34-35% din cumpărători aleg proprietăţi cu 2 camere”, a spus Sorin Oprea, reprezentantul unei agenţii imobiliare, conform Observator.
Prețul unui apartament cu două camere în acest an se situează la 111.000 de euro, cu 10.000 de euro mai mare decât în anul precedent. Cererea de credite pentru terenuri și locuințe a înregistrat o creștere semnificativă în primele trei luni ale acestui an, iar băncile prevăd că acest trend va continua.

„În primul rând, este raportul dintre cerere şi ofertă. Dacă ne referim la Cluj în comparaţie cu Bucureşti, oferta în piaţă este relativ mică vis a vis de cererea pe care o are piaţa din Cluj. Atât piaţa locală din Cluj, cât şi investiţiile pe care le fac oamenii care investesc in imobiliare, dar locuiesc în judeţele învecinate Clujului”, a transmis Daniel Crainic, reprezentant platformă imobiliare.

Chiar și cu creșterile recente, prețurile locuințelor din România sunt cu aproape 30% mai mici în comparație cu alte țări din regiune. Cu toate acestea, se preconizează că decalajul se va reduce treptat, deoarece tendința de creștere a prețurilor va continua în același ritm odată cu îmbunătățirea nivelului de trai, conform estimărilor economiștilor.

CITEȘTE MAI MULT AICI: Cât valorează acum, în 2024, un apartament cu 2 camere care era vândut cu 100.000 de euro în 2023. Schimbări importante în sectorul imobiliar