Ora de vară 2019. Ce trebuie să faci ca să fii pe ora CORECTĂ
Smartphone-ul, cu sistem de operare iOS sau Android, își schimbă automat ora dacă în setări este bifată opțiunea care sincronizează ora cu cea a rețelei. În cazul iPhone-ului, dacă nu se schimbă automat, se accesează meniul Settings, General, Date & Time și se bifează opțiunea Set Automatically, iar în cazul smartphone-urilor cu Android se intră la Settings, Date & Time și se activează funcția Automatic date&time, informează romaniatv.net.
Pentru a seta ora manual, opțiunile activate mai sus trebuie să fie anulate. În plus, cele mai noi dispozitive (laptopuri, sisteme de mașină precum și alte electronice) folosesc setarea DST (Daylight Savint Time) pe automat în mod implicit și vor trece la ora de vară în mod automat.
Bineînțeles, nu trebuie să uităm să întoarcem și să potrivim ceasurile digitale, cele cu mecanisme mecanice sau automatice.
Citește și: MAI TRECE SAU NU ROMÂNIA LA NOAPTE LA ORA DE VARĂ?! ANUNȚUL OFICIAL FĂCUT
ORA DE VARĂ 2019. Cum ne afectează sănătatea schimbarea orei
Te simţi obosit şi mai stresat ca de obicei? Schimbarea orei ar putea să te afecteze, consemnează unimedia.info. Iată cum te influenţează trecerea de la ora de iarnă la cea de vară:
– Vei dormi mai puţin cu o oră. Din acest motiv e posibil să te simţi mai obosit în primele săptămâni. Tot ce trebuie să faci este să ţii cont de ora la care mergi la somn şi să dormi minimum 8 ore pe noapte. Celulele organismului se vor reface mai uşor şi îţi vor da energie pe parcursul zilei.
– Vei fi mai predispus bolilor. În această perioadă, viruşii circulă în aer şi trebuie să fii atent la tot ce te înconjoară. E bine să consumi fructe şi legume pentru a-ţi vitaminiza corpul şi a-ţi creşte rezistenţa.
– Vei simţi că nu mai ai timp să îţi îndeplineşti sarcinile. La început, ai impresia că timpul se comprimă. De fapt, trebuie să îţi păstrezi organizarea şi să faci faţă tuturor provocărilor zilnice.
Citește și: PARLAMENTUL EUROPEAN A DECIS CA TRECEREA LA ORA DE VARĂ SĂ NU MAI FIE OBLIGATORIE